FC Emmen A1 verliest met 3-0 bij NAC Breda A1

NAC Breda A1-FC Emmen A1 3-0
De A-jeugd van FC Emmen heeft de eerste wedstrijd op weg naar een mogelijke plaats in de eerste divisie met ruim verschil verloren. NAC Breda A1 won in eigen huis met 3-0 na met rust reeds een 1-0 voorsprong te hebben verworven. De uitgangspositie voor de Emmenaren is met het oog op de return volgende week zaterdag hierdoor niet rooskleurig. De thuisploeg was wel de iets betere ploeg maar had toch 36 minuten nodig om op voorsprong te komen. Dat gebeurde uit een kopbal. Kort daarop moest doelman Jan Wolters zich geblesseerd laten vervangen door Rick Knigge. Toch kreeg FC Emmen A1, dat Matthijs Hensens wegens een schorsing miste, ook mogelijkheden vooral uit vrije trappen vanaf een aantrekkelijke afstand. Daaruit werd echter geen kapitaal geslagen. Twintig minuten voor tijd werd een overtreding in het Emmer strafschopgebied bestraft met een penalty waaruit NAC Breda de 2-0 scoorde. Kort voor tijd werd er nog een derde treffer aan toegevoegd met een kopbal uit een vrije trap.
FC Emmen A1: Wolters (41. Knigge); Wielink, Sanafikha, Van den Berg, Grevink (77. Luiken), Jochem Scholten (72. Ngendakumana), Dos Santos, De Grote (54. Jan Scholten), Komduur, Bijlsma, Engbers.

NEC/FC Oss B1-FC Emmen B1 2-2
FC Emmen B1 sloot het lange seizoen van 29 competitiewedstrijden af in Nijmegen tegen NEC/FC Oss B1. Het duel eindigde in een 2-2 gelijkspel. FC Emmen B1, met drie C-junioren, begon goed aan de wedstrijd in Gelderland, het zette NEC onder druk en liet bij vlagen goed voetbal zien. Plotseling viel echter de goal aan de andere kant van het veld, in de elfde minuut viel een afstandsschot van Daan de Bruijn zo maar binnen. 1-0 . De Emmenaren lieten de hoofden echter niet hangen en gingen verder met het goed voetbal. Dit resulteerde in  de 18e minuut in de terechte gelijkmaker. Er ging een heel goede aanval aan vooraf, Thijs Oosting legde bal op eindstation Freddy Quispel, die de bal bekeken binnenschoot. 1-1. Twee minuten later kwam FC Emmen wederom aan de bal en na een slimme pass van Thom Scheper kon Freddy Quispel de ver uit zijn doel gekomen keeper verschalken met een lob van ruim dertig meter: 1-2.
FC Emmen ging op de ingeslagen weg verder en zette NEC met de rug tegen de muur. Ondanks het veldoverwicht lag de bal na een half uur na slecht wegwerken plotseling weer in het Emmen doel, 2-2 door Ole ter Haar wat tevens de ruststand was. Na de rust werd de thuisploeg achteruit gedreven.  Ondanks dit overwicht kon FC Emmen niet meer te scoren en was een gelijkspel op zich terecht.
FC Emmen B1: Robin Jalving; Lesley Osazee (60. Jordy Luchies), Jaymie Hemme, Twan Berends, Ruben Roosken (60. Luciano Carty); Rob Deiman, Thom Scheper, Thijs Oosting; Ronan Zwaagstra (49. Dorjani van der Heide), Freddy Quispel (49. Bas Aalderink), Jearl Margaritha (49. Lorenzo Hindriks)

FC Groningen D2-FC Emmen D2 4-0
De wedstrijd was nauwelijks begonnen toen FC Groningen D2 de 1-0 binnen kon tikken na een onachtzaamheid in de achterhoede. Na deze 1-0 kwam FC Emmen D2 steeds beter in de wedstrijd en had een aantal mogelijkheden om de verdiende gelijkmaker te scoren.  Na de rust was FC Groningen D2 de bovenliggende partij, waarbij FC Emmen D2 steeds minder koos voor een voetballende oplossing. Na veertig minuten werd het 2-0 voor FC Groningen. In de laatste tien minuten werd de score nog verdubbeld naar 4-0. FC Emmen D2 was in de eerste helft gelijkwaardig maar liet in de tweede helft de score te hoog oplopen  door te veel slordigheden.
FC Emmen D2: Sibon, Meijer (Kuipers), Zwikker, Funke, Tempelman (Falke), Egberts, Gravelle (Ridderbusch), de Munnik, Nijmeijer, Zegiri, Lamberink.