FC Emmen A1 verliest bij Stormvogels Telstar

Stormvogels Telstar A1-FC Emmen A1 3-1
Een teleurstellend resultaat voor de Emmer jeugd na een reeks van vier overwinningen. Bovendien viel er niets op af te dingen volgens coach Tom Saintfiet. ,,Een zwakke partij van ons, het merendeel bleef onder het haalbare niveau. Ik kan niet zeggen dat ze geen inzet getoond hebben, die was er beslist wel maar het stond niet goed. En als je dan individuele fouten gaat maken krijg je een dergelijke uitslag.”
De thuisploeg nam in de 20e en 33e minuut een 2-0 voorsprong waarbij het hart van de Emmer verdediging met Patrick Roukema en Martin de Roo niet goed functioneerde. In de tweede helft drong FC Emmen wel meer aan en ontstond er dreiging voor de goal van de thuisclub. Maar net na een dubbele wissel in een poging de aansluitingstreffer te forceren sloeg Stormvogels Telstar voor de derde keer toe (62e). Drie minuten voor het einde verkleinde Randy van der Weide uit een onterecht toegekende strafschop de achterstand tot 3-1. Vijf minuten voor het einde verdween een speler van de thuisploeg met een rode kaart naar de zijkant maar dat overkwam ook nog doelman Lennon Ebeltjes in de laaste minuut door een speler bij het shirt te pakken. ,,Ik had liever de 4-1 gezien dan die rode kaart”, verzuchtte Tom Saintfiet. Voor Ebeltjes is het de tweede rode kaart in dit seizoen.
FC Emmen A1;
Ebeltjes; Görtz (60. Nouri), Roukema (61. Kleinenberg), De Roo, De Almeida; Dekker, Zwikker (67. Johannes), Moolhuizen (46. Manuel), Van der Weide; Jaspers (83. Van Bergen), Dost.

FC Emmen C1-AGOVV C1 4-1
FC Emmen begon voortvarend want in de 9ee minuut was het raak, via een goed opgezette aanval opende Gianluca Caria de score. Ook na de 1–0 liet Emmen goed voetbal zien. Enkele goede mogelijkheden bleven onbenut, totdat Luciano Slagveer na een diagonaal ingeschoten bal de stand in de slotminuut van de eerste helft op 2–0 bracht.
Aan het begin van de tweede helft bleef AGOVV wachten op een fout van FC Emmen die er ook kwam. Een te zacht terug gespeelde bal zorgde ervoor dat AGOVV de bal kon onderscheppen en de 2-1 op het denkbeeldige scorebord bracht. FC Emmen D1 pakte de draad daarna goed op. In de 25e en 30e minuut bracht Jurgen Locadia met twee goals de stand op 4-1, telkens na voorzetten van Wouter Beijering. Trainer Rick Mulder oordeelde dat er met goed voetbal verdiend gewonnen was van AGOVV. “De jongens begrepen dat inzet en beleving een voorwaarde is om een wedstrijd winnend af te sluiten. Iets dat vorige duidelijk ontbrak. Mijn complimenten voor het team!”
FC Emmen C1: Berends, Van Bree ( 55. Westebring), Hoff, Fokkens, Stollenga, Heerkes (60. Koenders), Bos, Caria, Locadia, Slagveer, Beijering.

FC Emmen D1-FC Wolvega D1 7-0
De D-jeugd van FC Emmen deed wat aan de stand was verplicht en won met 7-0 van FC Wolvega D1. De Emmenaren waren in alle aspecten van het spel de betere ploeg en stonden bij de rust reeds met 4-0 voor. Pascal Huser scoorde de eerste drie goals waarvan eentje uit een strafschop en Stephen Warmolts maakte het kwartet vol. Na de thee was het de beurt aan Boris Rasevic die de 5-0 en 6-0 scoorde waarna Mark Meijer de eindstand op 7-0 bepaalde.
FC Emmen D1; Schuldink (31. Bos); Mol (31. De Jong), Room, Jonkers, Rijkens, Warmolts, Bouws, Westebring, Huser (31. Meijer), Ypenburg (31. Rasevic), Schuldink.

Pascal Huser (rechts) maakt hier de tweede van zijn drie goals.