FC Emmen A1 strandt in halve finale

Be Quick 1887 A1-FC Emmen A1 (beker) 1-1. BQ wint na strafschoppen
FC Emmen A1 is er niet in geslaagd de bekerfinale te bereiken. In de halve eindstrijd struikelden de Emmenaren over Be Quick 1887 A1, na negentig minuten stond het 1-1 maar in het nemen van strafschoppen toonden de Groningers zich net iets beter. Be Quick 1887 A1, dat een klasse hoger speelt dan FC Emmen A1, was de verwachte pittige tegenstander maar toch had FC Emmen na een helft spelen een duidelijker voorsprong moeten nemen. Nu bleef het bij 0-1 na een goal van Jos Smidt in de zeventiende minuut met Derian Reinders in een voorbereidende rol. Later in de eerste helft raakte Dave Padding de binnenkant van de paal maar de bal stuitte het veld weer in. Be Quick had zeker ook mogelijkheden maar doelman Rob Hölscher keepte een prima partij. Na de thee was Be Quick met de wind in de rug sterker maar had wel een strafschop nodig om op gelijke hoogte te komen. Bram Komduur was de veroorzaker in de 68e minuut. Omdat er na de gelijkmaker niet meer werd gescoord, moesten strafschoppen de beslissing brengen. De thuisploeg was hier de sterkste en scoorde vier maal vanaf de stip tegen FC Emmen slechts drie.
FC Emmen A1: Hölscher; Graver, Nijkamp, Komduur, Bangura, Albertus (60. Grevink), Reinders, Mulder (75. Ndayisaba), Hensens, Padding, Smidt.

FC Emmen D2-Olde Veste ’54 D1 4-1
FC Emmen D2 begon overtuigend en zette de gasten uit Steenwijk met de rug tegen de muur. Er werd goed positiespel gespeeld en uiteindelijk leverde dit de 1-0 op. Sem Jansen kopte een voorzet van Damian de Vries goed binnen. Vijf minuten voor rust werd het 2-0, Dani Jansen reageerde attent nadat de bal via de keeper terug het veld in stuiterde. Na de rust begon FC Emmen D2 wat slap maar nam gaandeweg het initiatief weer over. Eerst was het Damian de Vries die zijn goede wedstrijd bekroonde met een goal. En nog geen minuut later kapte Boy Nijgh naar binnen en schoot hij in de korte hoek raak: 4-0. Vlak voor tijd maakte Olde Veste ’54 nog de 4-1. FC Emmen D2 is momenteel koploper, het staat twee punten voor op Flevo Boys D1 maar de Emmenaren hebben wel twee wedstrijden meer gespeeld.
FC Emmen D2: Beks; Jakobs, Sieljes (IJpelaar), De Roo, Mulder, Bulder (Hulshof), Roufs, Dani Jansen (Giel Fransen), Sem Jansen (Nijgh),  Dries (Meijles), De Vries.

Emmen E1/FC Emmen E1-Staphorst E1 8-2
FC Emmen E1 dendert maar door op weg naar het kampioenschap. Deze keer werd Staphorst, toch de nummer vier van de ranglijst, met 8-2 onder de voet gelopen. Vooral in de eerste helft, die met 5-0 werd afgesloten, werd er goed gevoetbald. In de tweede helft liet FC Emmen E1 de teugels wat vieren. De goals werden gescoord door: Kas Lamberink 3, Florian Zegiri 2, Damien Zwikker 1, Melvin Falke 1 en Piet Teuben 1.

Emmen E3/FC Emmen E2-HZVV 12-0