FC Emmen A1 pakt punt tegen Ajax

FC Emmen A1 had de uitwedstrijd tegen de Amsterdammers met 3-2 verloren door een treffer in de extra tijd. Sneu verlies derhalve en de ploeg zinde op een sportieve revanche. Dat lukte gedeeltelijk door het 1-1 gelijke spel. De ploegen hielden elkaar op het winderige hoofdveld van de vv Emmen redelijk in evenwicht in een pittig duel. In de eerste helft waren er amper doelrijpe mogelijkheden te aanschouwen maar dat onderdeel was in het tweede gedeelte beter verzorgd. Jordy Beeksma kreeg een goede mogelijkheid maar slaagde niet. Na ruim een half uur spelen viel de openinggoal voor de Emmenaren. De Amsterdamse goalie Roy Ouwerkerk raakte geblesseerd in een duel met Jordy Beeksma, bleef liggen maar het spel ging door. Wouter van Aanholt profiteerde van de situatie en schoof de 1-0 binnen en de Ajacieden waren daar absoluut niet blij mee. De betere mogelijkheden bleven daarna voor FC Emmen. Tim Siekman kreeg een aardige kans maar de beste om de stand naar 2-0 te tillen kreeg de overigens goed spelende Wesley Wakker vijf minuten voor het einde. Hij kon doelman Ouwerkerk echter niet verschalken. In de volgende minuut viel de gelijkmaker toen invaller Rafaël Uiterloo met een diagonaal schot doelman Pieter IJzerman versloeg. Dat was vier minuten voor het einde van de normale speeltijd maar de scheidsrechter, die trainer Gery Vink van Ajax achter de hekken had gestuurd, voegde er maar liefst tien minuten extra tijd aan toe. Aan de stand kwam echter geen verandering meer.
FC Emmen A1: IJzerman; De Vries, Schijff, Dekker, Siekman (80. Van der Berg), Schonewille, Van Aanholt (86. Visser), Moolhuizen, Beeksma, Fidom, Wakker.

Het was weer volle bak.

Wouter van Aanholt (7) kopt.

Jordy Beeksma heeft de bal veroverd.

De inleiding tot de 1-0; doelman Ouwerkerk raakt bij het duel met Jordy Beeksma geblesseerd.

De Ajax doelman is gepasseerd maar de kopbal van Janko Dekker (3) zou geen doel treffen.

Wesley Wakker lijkt te scoren maar het werd net niet (Foto’s FC Emmen Media).