FC Emmen A1 pakt punt bij De Graafschap

Op zich was de 2-2 tegen De Graafschap A1 geen slecht resultaat voor FC Emmen A1. Toch was trainer Claus Boekweg niet helemaal tevreden. ,,Vooraf hoop je op een punt maar achteraf had er meer voor ons ingezeten. We hadden met wat meer overtuiging ook drie punten mee naar huis kunnen nemen.” FC Emmen moest het zonder de geblesseerde Helal Nouri en de geschorste Harm Hindriks doen. B-junior Kevin Görtz maakte zijn debuut.
FC Emmen begon goed tegen het hoger geklasseerde De Graafschap en nam al in de tiende minuut een 0-1 voorsprong via Björn Zwikker. Daarna leek het wel alsof de Emmenaren lood in de benen kregen en ze waren niet in staat door te drukken. De thuisclub kreeg de wind in de zeilen en alleen uitstekend keeperswerk van Lennon Ebeltjes zorgde er voor dat FC Emmen met voorsprong kon gaan rusten. Een kwartier na de pauze was een misverstand tussen Berry Schepers en Lennon Ebeltjes er de oorzaak van dat de thuisclub op gelijke hoogte kwam. Niet lang daarna kwam De Graafschap zelfs op een 2-1 voorsprong. ,,Mentaal waren we niet sterk genoeg”, meende Boekweg. ,,Het geloof ebde helemaal weg. Het had in die fase ook 3-1 of 4-1 kunnen staan.” Vijf minuten voor het einde in deze rommelige wedstrijd gebeurde er dan toch nog een klein wonder. Björn Zwikker nam een hoekschop die via een lichaamsdeel van een verdediger over de doellijn vloog: 2-2.
FC Emmen A1: Ebeltjes; Balsala, Schepers, De Roo (61. De Almeida), Görtz; Hoolsema (46. Dekker), Zwikker, Otten; Pot (80. Dost), Van der Weide, Jesper Voorintholt.