FC Emmen A1 pakt Haarlem in pittig duel

FC Emmen A1-Haarlem A1 4-1
Voor beide partijen stond er niets meer op het spel maar dat was aan de wedstrijd niet af te zien. Vooral in de tweede helft toen de gasten met een 3-0 achterstand werden geconfronteerd vielen er af en toe regelrechte aanslagen te ‘bewonderen’ wat uiteindelijk de Haarlemse verdediger Koenders rood opleverde terwijl zijn trainer Ed Graper ook achter de hekken verdween. FC Emmen A1 kwam in de 25e en 30e minuut op 2-0 door goals van Wouter van Aanholt en Janko Dekker. Vijf minuten na de pauze verhoogde Robert Schonewille met een diagonaal schot tot 3-0. Haarlem legde zich niet bij de dreigende nederlaag neer maar verlegde soms de grenzen van de sportiviteit. Het kwam in deze fase via een vrije trap in de 65e minuut van Mike Koenders op 3-1 en vijf minuten later werd zelfs de lat geraakt. FC Emmen zat in de verdrukking maar in de slotfase maakte Camiel Fidom aan alle onzekerheid een einde met de verdiende 4-1.
FC Emmen A1: Ebeltjes; Fokkens, Schijff, Dekker, Siekman (60. Visser), Van Aanholt, Schonewille, Moolhuizen, Fidom, Beeksma, Wolting (60. Dos Reis).

Janko Dekker ((4) heeft de 2-0 in de maak.

Tim Siekman (5) wordt met een hoog opspringende Haarlemse verdediger geconfronteerd.

Robert Schonewille zet aan voor de 3-0.

Doelman Lennon Ebeltjes is kansloos op de vrije trap van Mike Koenders.

Camiel Fidom (links) zorgt in de slotminuut voor 4-1. (Foto’s FC Emmen Media).

Be Quick 1887 C1-FC Emmen C1 1-5
FC Emmen C1 moest nog al wat spelers aan het B-elftal afstaan maar dat weerhield de ploeg er niet van flitsend van start te gaan. Jens Jurn Streutker (10e), Ferry Stollenga (11e en 14e) en Dilan van Bree zorgden na 22 minuten spelen voor een 0-4 tussenstand. De rust ging in met 1-4 en de tweede helft was vervolgens veel minder aantrekkelijk. Bij gebrek aan wissels moest doelman Rob Schuldink ook nog als veldspeler acteren. Vijf minuten vor het einde maakte Dilan van Bree de 1-5.
FC Emmen C1: Schuldink (36e Kortman); Jonkers, Elperman, Warmolts, Tom Westebring, Heerkes (Rob Schuldink), Hindriks (Nick Westebring), Ypenburg, Van Bree, Streutker, Stollenga.

FC Groningen D1-FC Emmen D1 4-1
Op zich een normale nederlaag tegen de Groningers maar vooral in de tweede helft speelden de Emmenaren een goede partij. Dat gebeurde echter nadat een slechte start met diverse persoonlijke fouten al na een kwartier spelen een 3-0 achterstand had opgeleverd. In de eerste helft verloor FC Emmen ook nog Nick de Vos die voor onderzoek naar het ziekenhuis werd vervoerd maar na behandeling de thuisreis kon aanvaarden. Na de thee was er dus sprake van goed voetbal aan Emmer zijde met ook kansen waarvan er ten onrechte slechts eentje werd benut via Pascal Huser. Kort voor tijd scoorden de Groningers nog de 4-1.
FC Emmen D1: Kortman (31. Schrik); Arends, Rijkens, Room, Wouter Schuldink, Wessels, Nick Westebring, Meinderts, De Vos (15. Greve), Huser, Meijer.