FC Emmen A1 pakt drie punten tegen Hollandia

FC Emmen A1-Hollandia A1 3-1
Een nuttige overwinning voor A1 dat wel enige moeite had met de formatie uit Hoorn. FC Emmen A1 had vooral problemen met het controleren van de wedstrijd door te snel balverlies. In het eerste half uur waren er twee kansen voor de thuisclub. Jesper Voorintholt had een goede kans op de openingstreffer na een verdedigingsfout van Hollandia maar schoot slecht. Jeffrey Pot werd even later goed aangespeeld door Björn Zwikker maar zijn schot miste kracht. Zwikker zelf zorgde vervolgens in de 30e minuut voor de eerste goal. Zeven minuten later stond het echter gelijk door toedoen van verdediger Neuvel die met een kopballetje doelman Lennon Ebeltjes verschalkte. Vijf minuten daarna was het een Emmer verdediger die de stand op 2-1 bracht. Aanvoerder Martin de Roo trok mee naar voren en kopte uit een bekeken voorzet van Björn Zwikker raak: 2-1. Direct na rust verkreeg FC Emmen een veilig lijkende 3-1 voorsprong. Frank Hoolsema strafte met een fraaie boogbal een fout in de Hollandia defensie af. De bezoekers namen geen genoegen met de dreigende nederlaag en drongen de thuisclub in de verdediging. Zo moest doelman Ebetltjes een keer een fraaie redding verrichten. In de slotfase ging het weer redelijk gelijk op waardoor de drie punten niet meer in gevaar kwamen.
De selectie van trainer Claus Boekweg is overigens behoorlijk uitgedund. Om uiteenlopende redenen hebben Danny Husers, Lascal Boer en Sander Guchelaar afgehaakt.
FC Emmen A1: Ebeltjes; Balsala, Schepers, De Roo, De Jong; Hoolsema, Zwikker (77. Jaspers), Otten; Voorintholt, Van der Weide (66. Dekker), Pot (77. De Almeida).

FC Emmen C1-HSC ’21 C1 3-1
Omdat de aangewezen scheidsrechter verstek liet gaan moest een vervangen worden gezocht en dat werd na enig zoeken Henk Winter die op een goede invalbeurt kon terug zien. HSC ’21 staat bekend als een ploeg die het fysieke werk niet schuwt en dat kreeg FC Emmen verdediger Jisry Hoff al in de eerste minuut te bespeuren. Hij moest onmiddellijk worden vervangen door Brian Bos. Gerben Rog was de opvallendste speler in de eerste helft met goals in de 10e en 30e minuut. Na de doelwisseling kwamen er mogelijkheden voor Gianluca Caria en Jessie van der Graaf maar de 3-0 kwam uiteindelijk op naam van Gianluca Caria in de 47e minuut na aangeven van Jessie van der Graaf. In de laatste minuut werd het nog 3-1 toen HSC ’21 een afvallende bal na een vrije trap in een doelpunt omzette.
FC Emmen C1: Koops: Bakker (Beijering), Kuilder, Van der Berg, Hoff (Bos); Rog (Kazantzis), Bal (Kaddouri), Caria; Ten Voorde, Van der Graaf (Heerkes), Simon IJzerman.

FC Emmen D1-Emmen AV D1 3-0
Vooral in de eerste helft maakte FC Emmen D1 weinig indruk. Bij de spelers van de AV was veel meer strijd en passie te bespeuren, alleen aan het maken van doelpunten kwamen ze niet toe. Dat lukte na tien minuten wel aan Herman Hindriks die vanaf twintig meter uithaalde. Na rust was er bij de FC verbetering bespeurbaar. Pascal Huser (40) en Julian Mol (46) onderstreepten dat en brachten daarmee de stand op 3-0. Bij FC Emmen D1 waren Jurgen Locadia (ziek) en Tom Westebring (vakantie) niet inzetbaar.
FC Emmen D1: Berends (31. Schuldink); Jonkers, Poelstra, Chacon, Stollinga (31. Strating); Warmolts, Hindriks, Heerkes (31. Van Bree); Mol, Slagveer, Beijering (31. Huser).