FC Emmen A1 overklast Quick '20

Ondanks de afwezigheid van vijf selectiespelers was FC Emmen A1 een maatje te groot voor de formatie uit Oldenzaal die in de competitie in dezelfde klasse speelt als de Emmenaren. Björn Zwikker zette in de 11e minuut de toon door na aangeven van Rik Jan de Groot de score te openen. Acht minuten later verhoogde Patrick Roukema tot 2-0 door een vrije trap van Zwikker over de doellijn te drukken. Björn Zwikker werkte kort na de rust een voorzet vanaf de rechterkant keurig af: 3-0. De score had eigenlijk snelle moeten oplopen maar vooral Danny Jaspers liet in deze fase een aantal mogelijkheden liggen. Toch bracht Jaspers de stand op 4-0 door een hoekschop van Björn Zwikker ineens langs de doelman van Quick ’20 te tikken. De wedstrijd werd in de tweede helft voor bijna tien minuten onderbroken wegens een blessure van de scheidsrechter mevrouw Van Driel. Het duel werd er niet aantrekkelijker op ook al omdat diverse Oldenzalers voor kleine blessures moesten worden behandeld. FC Emmen kreeg vervolgens diverse kansen maar het bleef bij treffers van Wesley Wakker (71e) en Richard Johannes (89). Daar tussen door leidde doelman Lennon Ebeltjes met een slechte uittrap de eretreffer van Quick ’20 in. Van der Meer was de maker van de 5-1.
FC Emmen A1: Ebeltjes; De Almeida, Görtz, Roukema (80. Dekker), Tim Siekman: Moolhuizen, Zwikker (73. Johannes), Van Bergen; Jaspers (80. Manuel), De Groot (66. Wakker), Van der Weide.