FC Emmen A1 onderuit, winst B-jeugd

Go Ahead Eagles A1-FC Emmen A1 3-1 (beker)
Voor de rust speelde FC Emmen niet sterk, zo hanteerde het te veel de lange bal. De halverwege opgelopen 1-0 achterstand was dan ook terecht hoewel het jammer was dat er een fout van Martin de Roo aan ten grondslag lag: hij speelde te kort terug op doelman Gerben Springer. In de tweede helft kwam FC Emmen na enige omzettingen in de ploeg beter voor de dag. Er werd goed gevoetbald en de 1-1 in de 70ste minuut van invaller Patrick Roukema was dan ook verdiend. FC Emmen A1 ging vervolgens op dezelfde voet voort maar kreeg het deksel op de neus. De thuisclub scoorde twee keer waarvan de 3-1 ontstond na een onnauwkeurige terugspeelpass van Patrick Roukema.
FC Emmen A1: Springer; Görtz, De Roo (46. Roukema), Dekker, De Almeida; Moolhuizen, Zwikker, Van Bergen (70. De Groot); Van der Weide, Johannes (70. Manuel), Jaspers.

FC Emmen B1-BV Veendam B1 2-0 (beker)
Na de 0-0 bij FC Groningen B1 behaalde FC Emmen B1 de eerste winst in de bekerstrijd. Thuis werd BV Veendam B1 met 2-0 verslagen. Zeker van plaatsing voor de volgende ronde is de B-jeugd daarmee niet, zaterdag valt de beslissing en krijgt FC Emmen B1 bezoek van SC Heerenveen B1.
FC Emmen B1 was de betere ploeg tegen het door Martin Drent gecoachte BV Veendam en drukte dat voor de rust in twee doelpunten uit. Aanvoerder Wesley Wakker was in beide gevallen de maker. De eerste scoorde hij na een kwartier spelen en de 2-0 viel zeven minuten voor de pauze. Na de rust bleef het spelbeeld gelijk met een iets beter FC Emmen dat echter verzuimde de score te verhogen. Wesley Wakker was er het dichtste bij met een schot op de kruising kort voor tijd. FC Emmen doelman Pieter IJzerman moest slechts twee keer serieus in actie komen en deed dat met verve.
FC Emmen B1: Pieter IJzerman; De Vries (51. Van der Berg), Wolbers (65. Schijf), Tim Siekman, Kuilder; Kazantzis (51. Van Aanholt), Wakker, Bal; Oosting (41. Ten Voorde), Van der Graaf, Beeksma.

Jessie van der Graaf (rechts) ziet de bal naast gaan.

Wesley Wakker (links) op weg naar zijn tweede goal.