FC Emmen A1 onderuit tegen Go Ahead Eagles

FC Emmen A1-Go Ahead Eagles A1 2-3
Tot de zeventigste minuut hielden de ploegen elkaar in evenwicht wat de score betreft. De gasten hadden meestal een overwicht zonder tot kansen te komen terwijl FC Emmen met een mogelijkheid voor rust van Rik-Jan de Groot en eentje voor Björn Zwikker in de 65e minuut het iets beter deed. De openingstreffer viel in de bewuste zeventigste minuut. Scheidsrechter Schaap legde tot ieders verrassing de bal op de stip en Randy van der Weide schoot na felle protesten van Go Ahead Eagles onberispelijk in: 1-0. Dat maakte blijkbaar iets los bij de gasten die vanaf dat moment het heft in handen namen. De 1-1 in de 75e minuut was een schot van dik dertig meter afstand waarop doelman Gerben Springer geen antwoord had. In de 82 en 86e minuut werd het vervolgens ook nog 1-2 en 1-3. De aansluitingstreffer van Patrick Roukema viel ruim in de extra tijd.
FC Emmen A1: Springer; Van Bergen (82. Kleinenberg), Roukema, Dekker, De Almeida; Nouri, Zwikker, Van der Weide; Johannes, De Groot, Manuel (60. Dost).

Druk verkeer voor het doel van Gerben Springer (links).

Gerben Springer heeft de bal en krijgt bovendien een vrije trap mee.

Een pijntje bij Randy van der Weide.

Randy van der Weide scoort de 1-1 en de pijn is verdwenen. (Foto’s FC Emmen Media).

Stormvogels Telstar B1-FC Emmen B1 1-1
Op zich was een gelijkspel bij Stormvogels Telstar een uitslag waar FC Emmen B1 mee zou kunnen leven maar toch voelde de 1-1 volgens coach Joseph Oosting als een nederlaag aan. ,,We hadden de drie punten mee naar huis moeten nemen maar dan valt de gelijkmaker voor de thuiscub vijf minuten in de extra tijd. Dat is wel erg zuur natuurlijk.” Na de 0-1 in de 68e minuut door Frank Schijff kreeg FC Emmen nog een paar mogelijkheden om de stand naar een veilige voorsprong te tillen maar daar werd een tikkeltje te nonchalant mee omgesprongen. Voor die 0-1 hadden beide partijen overigens nauwelijks mogelijkheden gehad. In vergelijking met de vorige week toen uit in Deventer werd gewonnen was het spel van de Emmenaren aanmerkelijk minder maar toch lagen de punten binnen handbereik. De extra tijd werd de ploeg echter fataal.
FC Emmen B1; IJzerman; De Vries, Wolbers, Siekman (75. Kazantzis), Van der Berg, Schijff, Van Aanholt (65. Caria), Kuilder (70. Van der Graaf), Beeksma, Wakker, Ten Voorde.

FC Emmen C1-FC Lelystad ’67 C1 2-0
Vooral in de eerste helft was het een wedstrijd met aan beide kanten nauwelijks mogelijkheden. De gasten uit Lelystad waren niet van plan zich te laten afslachten en groeven zich op de eigen helft in. Een kwartier na de pauze was het uiteindelijk Simon IJzerman die de score openbrak na aangeven van Wouter Beijering. Tien minuten later zette Herman Hindriks zjn ploeg op 2-0 met een assist van Simon IJzerman waarmee de strijd was gestreden. ,,Het was onze slechtste wedstrijd van het seizoen”, merkte teambegeleider Gerry Hoff op.
FC Emmen C1: Berends; Westebring, Fokkens, Poelstra, Bos (55. Mensinga), Heerkes, Van Bree, Koenders, IJzerman, Slagveer (50. Hindriks), Beijering.

Cambuur Leeuwarden D1-FC Emmen D1 0-2
FC Emmen D1, met Kay Rijkens als uitblinker, boekte een regelmatige overwinning op Cambuur dat de nadruk op het voorkomen van doelpunten had gelegd. Dat lukte de Friezen tot de twintigste minuut in de eerste helft toen Pascal Huser met een fraai schot vanaf dertig meter de stand op 0-1 bracht. Na de pauze bracht FC Emmen-coach Nico Haak er een vierde spits in en de Emmenaren hadden het duel onder controle. Tien minuten voor tijd bracht Michael Chacon de 0-2 op zijn naam.
FC Emmen D1: Bos (31. Rob Schuldink): Rijkens, Warmolts, Bouws, Strating (31. Jonkers), Westebring, Wessels (31. Rasevic), Chacon, Meijer (31. De Jong), Huser, Ypenburg (31. Schuldink)

*Komende woensdag wordt de competitiewedstrijd tussen FC Emmen D1 en Emmen AV D1 gespeeld. Aanvang: 18.45 uur.