FC Emmen A1 onderuit bij Elinkwijk A1

Elinkwijk A1-FC Emmen A1 3-0
De uitslag doet wellicht vermoeden dat de Emmenaren een kansloze nederlaag hebben geleden, maar dat was absoluut niet het geval. In de eerste helft was het duidelijk de betere ploeg alleen vergat het zich te belonen. Tegen de verhouding in werd het op slag van rust ook nog 1-0 toen de Utrechtse ploeg van een omschakelingsmoment profiteerde. De start na rust was niet goed wat FC Emmen betrof want na goals in de 51e en 55e minuut stond het vlot 3-0. Daarna kwamen er nog mogelijkheden voor de Emmenaren waarvan de beste van de voeten van Matthijs Hensens kwam die de lat trof. Elinkwijk speelde het laatste kwartier wegens een rode kaart met een man minder zonder dat het gevolgen voor de uitslag kreeg.
FC Emmen: Wolters; Sliedrecht, Wielink,Van Dijk (66. Hensens), Komduur (63. Van den Berg), Smidt (63. Klaver), Dos Santos, Grevink, Bijlsma, Jochem Scholten (75. Jan Scholten), Ngendakumana.

FC Emmen B1-Helmond Sport/VVV B1 3-1
De B-jeugd van FC Emmen deed goede zaken met de vierde overwinning op rij. Het wil graag bij de eerste vier eindigen in verband met het invoeren van een najaars- en voorjaars competitie en is op de goede weg dit doel te bereiken. De gasten uit het zuiden kwamen wel op voorsprong toen in de negende minuut een slordigheid in de Emmer defensie werd afgestraft door Joran Vermeulen. In de 23e minuut kwam FC Emmen op gelijke hoogte toen Remco Bos het laatste tikje gaf na een prima combinatie. De partijen waren redelijk aan elkaar gewaagd waardoor de 1-1 ook de ruststand werd. Na de pauze trok FC Emmen B1 het duel naar zich toe. Thijs Oosting besloot een fraaie aanval in de 54e minuut met de 2-1 en invaller Lesley Ozasee tekende negen minuten voor tijd voor de 3-1 nadat in eerste instantie een schot van Thijs Oosting was gekeerd.
FC Emmen B1: Scherpen; Verheul, Timmerman, Berends, Van der Heide, Deiman, Oosting (71. Dallinga), Bos (53. Hindriks), Margaritha, Engbers (71. Quispel), Scheper (53.Ozasee).

FC Emmen C1-DWS C1 3-0
Een nuttige overwinning voor de Emmenaren die voor rust twee keer scoorden. Bas Aalderink nam de openingstreffer voor zijn rekening en Kjetil Brand zorgde voor de 2-0 ruststand. FC Emmen C1 bezat voor de pauze de betere mogelijkheden maar na de pauze was het een gelijkopgaande wedstrijd. Jordy Luchies scoorde koppend de 3-0 waardoor de thuisclub onbereikbaar werd voor de Amsterdamse formatie.
FC Emmen C1: Haak; De Vries, Dijk (Van der Vlag), Luchies, Dokter (Duinkerken), Ebbinge (Deuring), Aalderink, Brand, Ploeger (Knol), Scholte (Pichel), Carty.

FC Volendam o.14-FC Emmen o.14 2-2

Drachtster Boys D1-FC Emmen D2 2-0
In het fysiek en technisch vaardige Drachtster Boys had FC Emmen D2 een pittige tegenstander. In de eerste helft creëerde FC Emmen D2 een aantal mogelijkheden, maar had geen geluk in de afwerking. Na 16 minuten had Drachtster Boys D1 wel dat geluk toen een bal via de voet van een verdediger in de kruising werd geschoten. De eerste kans betekende meteen de 1-0. Dit was ook de ruststand.  Na twintig seconden in de tweede helft werd na onoplettendheid in de achterhoede van FC Emmen D2 de 2-0 voor Drachtster Boys D1 gescoord. Ondanks het feit dat FC Emmen D2 nog wel aandrong, werden er in de tweede helft nauwelijks kansen gecreëerd en werd de eindstand 2-0, tegen een zeer effectief Drachtster Boys D1.
FC Emmen D2: Sibon, Tempelman (Kuipers), Funke, Zwikker, Falke, Meijer (Gravelle), Egberts (Jalving), Nijmeijer (de Munnik), Boer (Ridderbusch), Lamberink, Zeqiri (Teuben)

ONS/Boso SWZ Sneek E1-FC Emmen E1 2-4
FC Emmen E1 bleef ongeslagen maar kende in Sneek een ietwat slordige eerste helft. Het begin was wel goed en de Emmenaren namen door doelpunten van Thom Bijkerk en Medhi el Naser. Daarna werd het een stuk minder. FC Emmen E1 ging slordiger spelen en kon geen druk meer naar voren geven. Na enige wissels werd het in de tweede helft beter. De thuisclub was nog voor rust op 1-2 gekomen maar na de wisseling verhoogde de goed spelende Jan Doldersum tot 1-3. De formatie uit Sneek kwam wederom terug door de 2-3 te scoren maar de 2-4 van René Hingstman betekende de beslissing in het voordeel van de bezoekers.

FC Emmen D1-Vitesse D1 1-1
De D1 pupillen van FC Emmen begonnen matig. Volgens coach Robin Witte was het spelen in het stadion daar ook debet aan. ,,Het is eigenlijk te groot voor hen waardoor het moeilijk was om de linies compact te houden.” Toch kwam FC Emmen D1 aan de leiding toen in de twintigste minuut Boy Nijgh een assist op Joey Roufs gaf die vervolgens scoorde: 1-0. In de tweede helft kwam FC Emmen D1 goed voor de dag maar de gelijkmaker van de Arnhemmers in de 40e minuut was wel terecht.
In totaal speelden de ploegen drie keer dertig minuten. Na het competitieduel te hebben afgewerkt werd daarna nog eens een half uur doorgespeeld als oefenwedstrijd.
FC Emmen D1: Fransen; Jakobs (De Vries), Sieljes, Bulder, Mulder, De Jonge, Mansaray (Hulshof), Roufs, Broers (Jansen), Meijles, Nijgh.

Donderdagavond gespeeld: FC Emmen D2-Emmen D1 9-1
FC Emmen D2 was tegen het in de hoofdklasse spelende vv Emmen D1 over de gehele wedstrijd de betere ploeg. Doelpunten: Kas Lamberink 3, Florian Zeqiri 3, Freek Tempelman 2 en Wesley Gravelle1.