Terug naar overzicht Terug

FC Emmen A1 moeiteloos naar halve finale


FC Emmen heeft zich bij de laatste vier van het districtsbekertoernooi geplaatst. Op papier was de ontmoeting tegen het twee klassen hoger spelende Urk A1 best lastig, in de praktijk bleek het een peulenschilletje voor de Emmenaren. Het werd uiteindelijk 9-0 maar het aantal kansen dat door de Emmer formatie nog om zeep werden geholpen was minstens zo groot.


FC Emmen A1 ging in de JENS Vesting in hoog tempo van start en binnen een half uur stond de teller op 5-0. Aladji Barrie opende de rij in de derde minuut waarna Justin Mulder en Dave Padding binnen een kwartier tot 3-0 verhoogden. In de 27e minuut scoorde de Urker Schaak in eigen doel en twee minuten later schoof Justin Mulder uit een voorzet van Dave Padding de 5-0 binnen. Daarna duurde het maar liefst 43 minuten voordat het halve dozijn vol werd gemaakt. Vooral in het eerste kwartier na de pauze werd er een onvoorstelbare hoeveelheid kansen gemist. De Urkers bleef daardoor een monsterscore bespaard hoewel de uiteindelijke 9-0 er ook mocht zijn. Ondanks dat de concentratie niet optimaal meer was, gingen de Emmenaren wel degelijk op jacht naar een hogere score die vanaf de 72e minuut gestalte kreeg. Ahmed Ndayisaba, Justin Mulder (2 maal) en Lars Baas bepaalden de eindstand op 9-0.
FC Emmen A1: Schrik; Graver (46. Berens), Kampman (70. Baardink), Baas, Veenvliet, Boekholt (60. Bangura), Gall, Kikkert (70. Ndayisaba), Barrie, Padding (46. Wolters), Barrie.