FC Emmen A1 laat het thuis afweten

FC Emmen A1-AFC A1 0-3
De Emmer A-jeugd maakte de status van koploper tegen het Amsterdamse AFC A1 niet waar. De mat spelende Emmenaren konden geen moment imponeren maar slaagden er nog wel in de stand tot de 69e minuut dubbelblank te houden. Toen scoorde AFC de 0-1 en in de laatste minuten werd die stand nog verhoogd tot 0-3. In de eerste helft gebeurde er weinig, alleen moest verdediger Frank Schijff, de uitblinker aan Emmer zijde, een fout van Lorenzo Kranenburg herstellen. Na een klein kwartier in de tweede periode keeg FC Emmen de eerste serieuze mogelijkheid toen Wouter van Aanholt uit een hoekschop op de lat kopte. De taai verdedigende gasten waren kort daarna dichtbij de openingstreffer maar Lars van den Berg bracht deze keer redding. In de 69e minuut incasseerde FC Emmen de eerste tegentreffer toen Sutorins helemaal vrij voor doelman Pieter IJzerman kwam te staan en scoorde. FC Emmen zette daarna wat meer druk maar overdreven veel kansen leverde dit niet op. Jordy Beeksma had uit een vrije trap vanaf zeventien meter nog iets terug kunnen doen maar mikte naast. In de 89e minuut veroorzaakte Pieter IJzerman vervolgens een strafschop wat hem geel en de Amsterdammers de 0-2 opleverde. Een halve minuut later werd de pijn aan Emmer zijde nog verhevigd toen het ook nog 0-3 werd.
FC Emmen A1: Pieter IJzerman; Kuilder (52. Kazantzis), Schijff, Van den Berg, Van der Ham (50. Koenders), Beeksma, Van Aanholt, Bal, Ten Voorde, Kiekebelt, Kranenburg.

Camiel Fidom (rechts) komt te laat

Lars van den Berg tussen drie AFC’ers in.

Frank Schijff onttrok zich aan de malaise.

Go Ahead Eagles B1-FC Emmen B1 3-3
Je moet er bij zijn geweest om het te geloven maar FC Emmen haalde het kunststukje uit om in de extra tijd een 3-0 voorsprong uit handen tegen. ,,We hadden nogal wat blessures en moesten in de slotfase ook nog noodgedwongen wat omzettingen plegen. De ploeg zat er een beetje door heen maar dit mocht toch niet gebeuren”, stelde een teleurgestelde trainer Hans Kamphuis. FC Emmen speelde een prima eerste helft en had ook kansen op een ruime voorsprong. Het bleef echter bij een doelpunt waarvoor Danie Slip in de 30e minuut tekende. Luciano Slagveer en Jens Jurn Streutker waren bij de voorbereiding betrokken. In de tweede helft kwamen de goals voor de Emmenaren er toch. Eerst maakte Luciano Slagveer met een fraai doelpunt waarbij hij vanaf de middenlijn een half Go Ahead Eagles elftal uitspeelde er 0-2 van. Danie Slip zette met zijn tweede goal van de dag de Emmenaren vervolgens op rozen. Die bleken in de extra tijd onverwachts toch nog doornen te hebben. De Deventenaren profiteerden eerst van onachtzaamheid bij de gasten en aansluitend lukte alles. Het werd 2-3, nog altijd goed voor drie punten, maar tot overmaat van ramp ook nog 3-3. De scheidsrechter liet wel erg lang doorspelen maar een oude wijsheid zegt dat de wedstrijd pas is afgelopen indien de scheidsrechter voor de laatste maal fluit en dat hadden de Emmenaren blijkbaar niet in de gaten.
FC Emmen B1: Zinger; Westebring, Poelstra, Fokkens, Koenders (60. Hindriks), Heerkes, Simon IJzerman, Van Bree (75. Bas), Slagveer, Streutker, Slip (79. Elperman).

FC Emmen C1-FC Groningen C1 0-3
Voor de Groningers scoorde Raimundo Cassuendi (ex Emmen av) twee maal. Na de pauze verhoogde Rick Buma tot 0-3.