FC Emmen A1 kraakt FC Volendam A2

FC Emmen A1-FC Volendam A2 4-0
Op papier moest het duel gewoon drie punten voor het elftal van trainer Claus Boekweg opleveren, toch hadden de Emmenaren ruim een uur nodig om de Volendamse verdediging te slechten. Daar voor was het een redelijk gelijkopgaande wedstrijd met voor FC Emmen een schot op de lat van Bjórn Zwikker terwijl halverwege de eerste helft een verdediger van de gasten de eigen doelpaal raakte. Aan de andere kant had de prima keepende Lennon Ebeltjes geluk dat een inzet van rechterspits Mehrbaz op de paal belandde. Na rust begon het sloopwerk van FC Emmen langzamerhand vruchten af te werpen. Jesper Voorintholt liet in de 53e minuut na een pass van Zwikker nog een uitstekende mogelijkheid onbenut maar in de 62e minuut kwam de thuisploeg op voorsprong. Maker was Berry Schepers die een hoekschop van Danny Jaspers ineens op de slof nam: 1-0. De 2-0 in de 67e minuut van Bjórn Zwikker was ook een fraaie. De nummer tien van A1 kreeg een lange bal heel mooi onder controle en schoot vervolgens raak: 2-0. FC Volendam A2 was geklopt en de Emmenaren konden de score nog opvoeren tot 4-0. Joël de Almeida scoorde op aangeven van Jeffrey Pott in de 76e minuut 3-0 en Koen Otten knalde in de laaste minuut een vrije trap langs de Volendamse sluitpost.
FC Emmen A1; Ebeltjes; Hüsers, Schepers, Balsala, Guchelaar; Hoolsema, Zwikker, Otten; Jaspers, Van der Weide (64. Pot), Jesper Voorintholt (71. De Almeida).

FC Volendam B1-FC Emmen B1 5-1
Een te hoog uitgevallen nederlaag omdat de Emmenaren kansen voldoende hadden om tot een beter resultaat te komen. De afwerking van de doelrijpe mogelijkheden was bij de thuisclub aanmerkelijk beter verzorgd waarmee de hoge uitslag is verklaard. FC Emmen begon uitstekend en nam na een kwartier zelfs een voorsprong na een schitterende actie van Wesley Wakker die vijf Volendammers de hielen liet zien. FC Volendam profiteerde na een half uur van een slordigheidje in de Emmer verdediging en kwam op gelijke hoogte. Dat had eigenlijk ook de ruststand moeten zijn maar door niet al te slim verdedigen bij FC Emmen kon de thuisclub op slag van rust nog op 2-1 komen. Na rust claimde FC Emmen een strafschop maar de scheidsrechter had een andere mening. Het werd vervolgens 3-1 waarna Rob Herbers de kans op 3-2 liet liggen door de paal te raken. Joël de Almeida had vanuit de rebound alsnog kunnen scoren maar schoot over. Die misser nekte FC Emmen uiteindelijk. Het geloof vloeide weg en FC Volendam kon naar 4-1 en 5-1 uitlopen. Bij FC Emmen verdedigde Randy Poelman het doel in plaats van Pieter Yzerman die tijdens de busreis ziek werd.
FC Emmen B1; Poelman; Görtz (De Vries), Wolbers (Moolhuizen), Dekker (Herbers), Tim Siekman; Nouri, Jelle Siekman, De Jong (Swama); Manuel, Dost, Wakker.

FC Groningen C2-FC Emmen C1 3-1
Een toch wel onverwachte nederlaag voor de Emmenaren die wel goed van start gingen. Rick ten Voorde was in de vijfde minuut gevaarlijk maar de Groninger sluitpost redde. In de 13e minuut scoorde Ten Voorde echter wel met een assist van Gerben Rog. FC Groningen kwam daarna goed terug en zette FC Emmen nog voor rust op een 3-1 achterstand met goals in de 24e, 26e en 30e minuut. In de tweede helft gebeurde er weinig afgezien van een kans voor Rick ten Voorde die alleen voor de keeper verscheen maar niet kon scoren.
FC Emmen C1: Koops; Hoff, Kazantzis, Van der Berg, Simon Yzerman (Kaddouri); Kuilder (Bal), Bouws (Bakker), Rog (Mensinga); Caria, Van der Graaf (Bos), Ten Voorde.

Cambuur Leeuwarden D1-FC Emmen D1 0-3
De zesde achtereenvolgende overwinning van FC Emmen D1 kwam in Leeuwarden geen moment in gevaar. Zonder echt goed te voetballen controleerden de Emmenaren de wedstrijd. De rust ging in met een 0-1 stand door toedoen van Luciano Slagveer die profiteerde van een verre uittrap van doelman Yannick Berends. Wouter Beijering zette met goals in de 39e en 53e minuut zijn ploeg op een verdiende 0-3 eindstand.
FC Emmen D1: Berends (Schuldink); Chacon, Westebring, Strating (43. Jonker), Stollinga; Van Bree, Hindriks (39. Mol), Heerkes;  Locadia (11. Huser), Slagveer, Beijering.