FC Emmen A1 klopt Rohda Raalte A1

FC Emmen A1-Rohda Raalte A1 5-0
Het leek alsof FC Emmen het met opzet deed want het aantal malen dat paal en lat werd geraakt was niet op de vingers van een hand te tellen. Tussen de bedrijven door werd er echter ook nog gescoord in een van Emmer zijde vooral goed gespeelde eerste helft. Matthijs Hensens opende al in de derde minuut en drie minuten later was Harold Wolters met een kopbal succcesvol. Nadat Matthijs Hensens paal en onderkant lat had geraakt kopte Niels Grevink in de 26e minuut op een voorzet van Dave Padding de 3-0 binnen. Nadat eerst nog een Emmer treffer op onduidelijke gronden was afgekeurd bepaalde Ahmed Ndayisaba na een combinatie met Matthijs Hensens de ruststand op 4-0. Na de thee was FC Emmen van plan in hoog tempo door te stomen maar het scoren wilde niet meer vlotten. De gasten uit Raalte werden slechts af en toe gevaarlijk zonder doelman joost Schrik echt in verlegenheid te brengen. Dave Padding zette in de 80e minuut de 5-0 eindstand op het denkbeeldige scorebord, uit de rebound nadat eerst de lat was geraakt.
FC Emmen A1: Schrik: Berens, Sanafikha, Komduur (56. Graver), Bangura (46. Baas), Grevink, Reinders, Ndyaisaba (46. Mulder), Hensens, Wolters (54. Smidt), Padding.

DEM-FC Emmen B1 1-1
Een wedstrijd om gauw te vergeten, het enige positieve was dat er toch nog een punt mee naar huis werd genomen. FC Emmen B1 miste vanaf het begin de nodige scherpte en liet veel kansen liggen. Ondanks de bekende donderspeech in de rust werd het daarna niet veel beter. FC Emmen B1 liet absoluut niet zien dat het wil gaan voor promotie of een kampioenschap. In de laatste minuut maakt DEM nog de 1-0. Wederom leek een nederlaag in de maak. Maar Jan Scholten voorkwam de nederlaag door de gelijkmaker te scoren.
FC Emmen B1: Scherpen: Sliedrecht, Wielink, Fokke, Van den Berg (54. Berends), Van Dijk (54. Bos), Bijlsma, Luiken (68. Hindriks), Ngendakumana , Engberts (54. Jan Scholten), Klaver (68. Gierveld)

Quick ’20 C1-FC Emmen C1 0-1
FC Emmen C1 moet het vooral hebben van verzorgd voetbal in een hoog tempo. Helaas lukte het niet altijd om dat te brengen. Het duurde dan ook tot de 25e minuut dat Ronan Zwaagstra uit een mooie combinatie met Bas Aalderink en Ronald Gerdes fraai en bekeken de bal buiten bereik van de keeper in de verre hoek kon schuiven voor de 0-1. Verdedigend hadden de Emmenaren de zaken goed onder controle waardoor het ook in de tweede helft kon blijven jagen op doelpunten. De beste kans was uit een penalty nadat Tom Seubers in de zestien van achter onderuit werd gehaald. De bal belandde echter op de paal waardoor de eindstand werd bepaald op een magere, maar terechte 0-1.

Emiel de Vries aan de bal in Quick ’20-FC Emmen C1

Shane Dokter in een duel om de bal.

NEC/Oss D1-FC Emmen D1 4-1
Vooraf werd gehoopt dat de punten mee naar huis konden worden genomen. Deze hoop was na vijf minuten al de grond ingeboord door NEC/FC Oss. Toen stond het reeds 2-0 en was er ook nog een doelpunt van NEC afgekeurd. In de eerste helft werd nog wat terug gedaan door Leon Draisma 2-1. De rust ging in met een 3-1 achterstand. In de tweede helft zou het dan moeten gebeuren. NEC/FC Oss was echter niet onder de indruk en ging verder waar het de eerste helft was gebleven. Dat resulteerde in een 4-1 eindstand.
FC Emmen D1: Yme Meijer; Bjorn Klaassens (Milan Oelen), Andrej Alilovic (Lars Dijk), Luke Dokter, Stef Jagt (Bas Seubers), Björn Plaggenborg (Toine Slor), Leon Draisma, Rowin Schuiling, Roan Gierveld, Jeroen Welles (Quincy Gall), Vince Abad (Jerany Lie a Lien)

FC Emmen D2-Be Quick 1887 D1 1-4

Het nog zonder puntverlies zijnde FC Emmen D2 ging thuis hard onderuit tegen een goed spelend Be Quick. Het kwam nog wel terug nadat de Groningers op 0-1 door een foutieve terugspeelbal waren gekomen. Joey Roufs benutte een strafschop: 1-1.  Na de rust begon de thuisploeg sterk met grote kans voor Boy Nijgh. De goal viel vervolgens aan de andere kant toen keeper Dion Beks een lange bal niet goed inschatte. Het geloof was vervolgens weg en Be Quick maakte er vanuit de omschakeling nog 1-3 en 1-4 van.
FC Emmen D2: Pomper (Beks): Bulder, Sieljes, Jakobs, De Roo, De Jonge (Hulshof), Roufs, Dani Jansen (IJpelaar), Sem Janssen (De Vries) Dries, Mulder (Nijgh).

DZOH E1-Emmen E1 (FC Emmen E1) 3-8
Met mooie combinatievoetbal werd ruim afstand genomen van DZOH E1. Vanaf het begin werd er druk naar voren gezet en de tegenstander vastgezet op eigen helft. De doelpunten werden gemaakt door Florian Zegiri (5x), Kas Lamberink (2x) en Melvin Falke. Zondag neemt FC Emmen E1 deel aan het toernooi van sc Cambuur, met deelname van o.a. PEC Zwolle, De Graafschap, sc Heerenveen en FC Groningen.

Emmen E3 (FC Emmen E2)-Flevo Boys E3 9-2
De jongste Emmenaren begonnen direct sterk en namen al in de derde minuut de leiding door Mehdi Ela Naser en bouwden de voorsprong uit tot 3-0 voor de gasten uit Emmenloord konden tegenscoren. Dat laatste wel door een goal in eigen doel van de thuisploeg. Na een 4-1 ruststand leek het soms alsof de Emmer formatie wat gas terug wilde nemen maar had wel volledige controle over de wedstrijd. De tweede treffer van Flevo Boys werd ook door een Emmer speler in eigen doel gewerkt zodat alle elf goals door de thuisclub werden gescoord. Het scoreverloop: 1-0 Mehdi Ela Naser, 2-0 Jan Doldersum, 3-0 Peter Quispel, 3-1 eigen doel, 4-1 en 5-1 Mehdi Ela Naser, 6-1 Rene Hingstman, 7-1 Thom Bijkerk, 8-1 Mehdi Ela Naser, 9-1 Jan Doldersum, 9-2 eigen doel.