Terug naar overzicht Terug

FC Emmen A1 kan zaterdag de titel pakken


FC Emmen A1 kan aanstaande zaterdag, op de negentiende speeldag, het kampioenschap in de vierde divisie pakken. Daarvoor is een overwinning in de thuiswedstrijd tegen GVAV Rapiditas voldoende. De Groningers staan op de tweede plaats met een achterstand van tien punten. Een gelijkspel zou ook nog voldoende kunnen zijn maar dan moet Frisia, de huidige nummer drie, gelijk spelen of verliezen.


Vanaf de start van de competitie was duidelijk dat FC Emmen A1, met Claus Boekweg als trainer, de kandidaat voor de titel zou zijn. Het was feitelijk veel te laag ingedeeld en dat blijkt ook uit het competitie verloop. FC Emmen is na achttien wedstrijden nog steeds ongeslagen en scoort met een gemiddelde van exact vijf doelpunten per wedstrijd. Het speelde twee maal gelijk, uit bij Drachtster Boys en thuis tegen HZVV, de overige zestien duels werden gewonnen. Na de winterstop is de verdediging van FC Emmen A1 in de zes gespeelde duels nog zonder tegentreffer.

Topscorer van FC Emmen A1 is Dave Padding met 19 treffers, hij wordt gevolgd door Harold Wolters (14), Stephan Kikkert (12) en Justin Mulder (10). Zeventien spelers hebben een of meer doelpunten gescoord.
De wedstrijd FC Emmen A1 – GVAV Rapiditas A1 begint om 14.30 uur.