FC Emmen A1-Haarlem A1 gestaakt na beenbreuk

FC Emmen A1-Haarlem A1 bij 0-0 gestaakt.
De eerste helft van de wedstrijd was al in de extra tijd toen na een botsing de speler van Haarlem zijn been brak. Hij werd naar het Scheperziekenhuis overgebracht. Wat er met de wedstrijd of het restant daarvan gaat gebeuren wordt door de tuchtcommissie bepaald. Mocht het duel van geen belang meer zijn voor de eindstand kan het mogelijk zijn dat er niet wordt over- of uitgespeeld.
FC Emmen A1: IJzerman: Kuilder, Schijff, Van den Berg, Koenders, Beeksma, Van Aanholt, Glazenburg, Fidom, Kiekebelt, Kranenburg.

Cambuur B1-FC Emmen B1 3-2
Een punt was meer op zijn plaats geweest volgens coach Hans Kamphuis van de Emmenaren die het komende seizoen de A-jeugd van Emmen AV onder zijn hoede gaat nemen. Maar een paar momenten van onoplettendheid gaven de doorslag. Bij de 1-0 in de 12e minuut leidde Simon IJzerman met balverlies de 1-0 in waarna Cambuur een sterke fase had. Doelman Yannick Berends moest een aantal malen redding brengen. Op slag van rust kwam FC Emmen toch op gelijke hoogte toen Luciano Slagveer uit het niets scoorde: 1-1. Direct na de rust kwamen de Emmenaren zelfs op 1-2 door een goal van Jens Jurn Streutker na voorbereidend werk van Danie Slip. De doelpuntenmaker had kort daarna zelfs 1-3 kunnen scoren maar talmde te lang. De Friezen kwamen vervolgens op gelijke hoogte via een snel genomen vrije trap waarbij de Emmenaren meer oog voor de scheidsrechter dan de tegenpartij hadden. Ook de 3-2 werd te gemakkelijk weggegeven. Bij FC Emmen B1 haakte Tom Westebring in de warming-up af en werd vervangen door Robin Fokkens. Verder speelde Ferry Stollenga zijn laatste wedstrijd van het seizoen omdat hij vrijdag een polsoperatie ondergaat.
Berends: IJzerman, Poelstra, Fokkens, Stollenga, Hindriks (41. Van Bree), Heerkes, Elpermann (64. Bas), Slagveer, Streutker, Slip.

FC Emmen C1-AFC C1 1-3
Opnieuw een nederlaag voor de C-jeugd tegen een fysiek sterkere tegenstander. De partijen boden een matige pot voetbal waarin veel te snel balverlies werd geleden. FC Emmen creëerde bijna geen doelrijpe mogelijkheden maar bereidde in de tiende minuut met een slordige breedtepass wel de 0-1 van AFC voor. Toch kwam de thuisploeg kort voor rust nog op 1-1 toen Stephen Warmolts binnen de zestien uithaalde: 1-1. Na rust was FC Emmen machteloos tegen de vaak een kopje grotere Amsterdammers. In de 45e en 50e minuut sloeg AFC twee maal toe.
FC Emmen C1: Kortman: Ots, Hosseini, Warmolts, Streutker, Rasevic, Huser (55. Rijkens), Meijer (45. Westebring), Bouws (50. De Bruin), Ypenburg (50. IJzerman).

SC Heerenveen D1-FC Emmen D1 7-2
Dat de D-jeugd van FC Emmen het tegen nummer twee SC Heerenveen niet kon bolwerken was geen verrassing. Verrassend was wel dat de Emmenaren via Hamza Azarkan de leiding namen. Nog voor rust boog de thuisploeg de achterstand in een 2-1 voorsprong om. Direct na rust was FC Emmen opnieuw eerst aan zet en maakte door de net ingevallen Tom Heerkes gelijk. Dezelfde speler miste kort daarop nog een mogelijkheid op de 2-3. FC Emmen ging daarna wat slordiger spelen waarvan SC Heerenveen gretig gebruik maakte en vlot naar een forse voorsprong liep. Bij een 6-2 stand miste Riemer Meinderts namens FC Emmen D1 nog een strafschop.
FC Emmen D1: Koers: Arends (35. Spaans), Graver, Berens, Van Dijk, Nijkamp (35. Meinderts), Osasso, Baas, Boer (31. Heerkes), Berends, Azarkan (31. Spijodic).