Terug naar overzicht Terug

FC Emmen A1 haalt koploper De Graafschap onderuit


FC Emmen A-De Graafschap A1 4-0
Een sensationele triomf voor de A-jeugd van FC Emmen omdat de Doetinchemmers zonder verliespunten bovenaan stonden. Een verdiende zege uiteraard, de Emmenaren knokten voor elke meter en gaven nauwelijks kansen weg. De openingstreffer was wel een cadeautje van doelman Amerzine van de gasten. Hij liet de bal na een hoge voorzet vallen waardoor Björn Zwikker heel simpel 1-0 kon laten aantekenen. Korte tijd later blunderde dezelfde keeper nogmaals waarop Randy van der Weide scoorde maar hij zag de treffer afgekeurd worden wegens buitenspel. Kort voor rust ontsnapte het doel van Lennon Ebeltjes aan doorboring toen De Graafschap aanvoerder Frank Binsbergen vanaf een meter of 25 de lat teisterde.
FC Emmen, met René Wessels op de bank in plaats van de geschorste Claus Boekweg, nam vijf minuten na de pauze meer afstand via een prima goal van Jesper Voorintholt na een snelle spelhervatting van Lennon Ebeltjes. Drie minuten later had hij de 3-0 op de schoen maar liet deze kans onbenut. Hoewel De Graafschap dus bijna geen kans creëerde bleef het lang spannend. In de 71e minuut was het echter duidelijk dat FC Emmen de pot ging winnen. Frank Hoolsema besloot namelijk een lange ren aan de linkerkant met de derde goal van FC Emmen: 3-0. In de 89e minuut voegde Joël de Almeida daaraan nog een vierde doelpunt aan toe.
FC Emmen A1: Ebeltjes; Balsala, Schepers, De Roo, Guchelaar; Hüsers, Zwikker (72. Hindriks), Nouri; Voorintholt (64. Pot), Van der Weide (57. De Almeida), Hoolsema.


Veendam 1894 D1-FC Emmen D1 1-3
In de eerste helft ging het niet echt goed met FC Emmen. Het was wel beter maar de mogelijkheden werden niet naar behoren uitgespeeld. De rust ging dan ook met 0-0 in. Na de rust liepen de Emmenaren vlot naar een 0-2 voorsprong via treffers van Wouter Beijering in de 35e en 38e minuut. Nadat een verdediger van de Veendammers ook nog in eigen doel had gescoord was het een beklonken zaak. Veendam scoorde nog wel tegen maar de winst kon FC Emmen niet meer ontgaan.
FC Emmen D1: Berends (Schuldink); Chacon, Poelstra, Westebring (Jonker), Stollenga (Strating); van Bree (Warmolts), Heerkes, Hindriks (Huser); Locadia, Slagveer, Beijering.

SC Enschede C1-FC Emmen C1 0-6
In de eerste helft walsten de Emmenaren over het grotendeels uit eerstejaars samengestelde SC Enschede heen. De eindstand was bij het ingaan van de pauze reeds bereikt en dat was het minder goede aan het verhaal. De motivatie was er blijkbaar uit en er gebeurde in het tweede bedrijf helemaal niets meer. Jessie van der Graaf opende in de 9e minuut de score na aangeven van Gerben Rog. Drie minuten later scoorde Rick ten Voorde op assist van Simon Yzerman de 0-2. Met grote regelmaat werd de stand vervolgens naar 0-6 getild: 17. Jessie van der Graaf 0-3, 21. Gianluca Caria 0-4, 26. Jessie van der Graaf 0-5 en 32. Rick ten Voorde 0-6. Gerben Rog tekende voor in totaal drie assists.
FC Emmen C1: Koops (Blanken); Bal, Rog, Van der Berg (Bakker), Bouws; Kazantzis, Ten Voorde, Yzerman (Kaddouri); Kuilder, Van der Graaf (Hoff), Caria (Van Mourik).