FC Emmen A1 en B1 starten met verlies

FC Emmen A1-De Graafschap A1 3-4
Gelet op de fantastische inhaalslag van FC Emmen A1 in de tweede helft, toen het binnen negen minuten van 0-3 op 3-3 kwam, was de nederlaag ietwat zuur. Over de gehele wedstrijd genomen waren de kleine superboeren uit Doetinchem toch de betere ploeg waardoor de winst zeker verdiend was.
In het eerste half uur ging de wedstrijd aardig gelijk op. Met in die fase twee mooie kansen voor Björn Zwikker die in de negende minuut de lat raakte en in de 30ste minuut een fraaie pass van Jeffrey Pot niet goed afwerkte. Het duel liep naar de rust toen De Graafschap in de 42e en 45e minuut met twee uitstekende doelpunten van Linnenbank en Könneman plotseling op een 0-2 voorsprong kwam.
Kort na rust voorkwam doelman Lennon Ebeltjes een derde treffer maar was in de 53e minuut wederom kansloos toen Bloemendaal een vlot lopende aanval afrondde: 0-3.
De wedstrijd leek een gelopen koers maar tussen de 57e en 66e minuut veranderde het beeld radicaal. Randy van de Weide (57), Frank Hoolsema (61) en Harm Hindriks, die na een jaar uit de roulatie te zijn geweest zijn rentree maakte, met een fraaie vrije trap ineens zorgden voor een 3-3 tussenstand. In de 72e minuut kwam De Graafschap echter wederom op voorsprong via invalller Houben en hield de voorsprong tot en met het laatste fluitsignaal vast.
FC Emmen A1: Ebeltjes; Hüsers (46. Hindriks), Balsala, Otten, Boer: Schepers, zwikker, Nouri; Voorintholt, Pot (46. Van der Weide), Hoolsema (69. De Almeida).

FC Emmen B1-SC Heerenveen B1 3-5
Er leek een verrassing in de lucht te hangen toen FC Emmen B1 na ruim een half spelen een 2-0 voorsprong nam op het superieur geachte SC Heerenveen. Janko Dekker (15e) uit een wegens hands gegeven strafschop en Dennis Avci (32e) na een combinatie met Wesley Wakker zorgden voor de goals. Door twee verdedigingsfouten stond het bij het ingaan van de rust echter 2-2 met Wolven en Kamara als doelpuntenmakers. SC Heerenveen speelde het betere voetbal en buitte dat in de 46e minuut uit met een goal van Bodul: 2-3. FC Emmen B1 bleef echter goed partij geven en kreeg in de 53e minuut een strafschop mee toen Jordy Beeksma, die de geblesseerde Dozé Manuel was komen vervangen, zich tamelijk gemakkelijk liet vallen. Janko Dekker schoot vervolgens zijn tweede strafschop binnen: 3-3. De Friezen sloegen vervolgens in de 64e en 80e minuut toe. Eerst schoot Bodul een vrije trap ineens binnen en in de laatste minuut kopte Stolte zijn ploeg naar 3-5.
FC Emmen B1: Poelman; Görtz, Jelle Siekman, Zuidberg (75. De Vries), Tim Siekman; Dekker, Wakker (57. Wolbers), Moolhuizen (60. Herbers); Manuel (20. Beeksma), Dost, Avci.

Beelden uit het duel FC Emmen B1-SC Heerenveen B1 (Foto’s Bennie Wolbers)