FC Emmen A1 en B1 komen tot winst

Achilles 1894 A1-FC Emmen A1 1-3
Ondanks de winst heerste er in het Emmer kamp geen honderd procent tevredenheid. Toen het eenmaal met 3-0 voor stond verdween de scherpte uit het spel en liet het de Assenaren nog terug komen tot 1-3. Achilles 1894 bood in de eerste helft goed partij en kreeg ook kansjes tegen een Emmer verdediging waarin Daniel Sanafikha een uitblinkersrol vertolkte. Na een half uur spelen viel bij FC Emmen het kwartje en scoorde Matthijs Hensens de 0-1. Ahmed Ndayisaba bepaalde vervolgens de ruststand op 0-2. Na rust verhoogde Dave Padding tot 0-3 en toen was bij de Emmenaren de koek op en kon de thuisclub nog de eer redden.
FC Emmen A1: Schrik; Graver (63. Baars), Sanafikha, Komduur, Bangura, Mulder, Berens (46. Grevink), Hensens, Ndayisaba, Padding, Reinders (65. Wolters).

FC Emmen B1- SV Hoofddorp B1 3-0
Een verdiende overwinning hoewel de formatie uit de Haarlemmermeer behoorlijk weerstand bood. Het kreeg na een kwartier zelfs de eerste grote kans maar de bal ging via onderkant lat het veld weer in. Kort daarna schoot Jochem Scholten in goede positie naast. De 1-0 kwam eigenlijk uit de lucht vallen. Aanvoerder Nande Wielink probeerde het maar eens van grote afstand en tot ieders verbazing ging de bal via het lichaam van de doelman over de doellijn: 1-0. In de slotfase van de eerste helft waren de Emmenaren duidelijk beter. Jan Scholten miste na goed werk van Raphael Ngendakumana een opgelegde kans en een kopbal van Emil Bijlsma werd tot hoekschop verwerkt. Na de rust kreeg FC Emmen meerdere goede kansen maar alleen Remco Bos en Kjelt Engbers troffen doel.
FC Emmen B1: Scherpen; Sliedrecht (68. Berends), Wielink, Hemme, Van der Berg, Bijlsma (55. Van Dijk), Ngendakumana, Klaver, Jochem Scholten (68. Hindriks), Jan Scholten (41. Engbers), Bos (55. Luiken).

Joey Klaver (tweede van links) wacht op de bal.

Deze vrije trap van FC Emmen B1 levert niets op.

Raphael Ngendakumana zet voor.

Jan Scholten baalt van een misser.

PEC Zwolle C1-FC Emmen C1 4-2
De thuisploeg werd gevormd door louter tweedejaars C’s en dat was in fysiek opzicht net iets te veel voor de Emmenaren. In de eerste helft liep PEC Zwolle C1 dan ook in twintig minuten naar een 3-0 voorsprong waarbij de 2-0 uit een penalty werd gescoord. Na de rust versaagde FC Emmen C1 echter niet en vocht zich terug in de wedstrijd. Eerst maakte Thijs Dallinga er 3-1 van en Ronald Gerdes verkleinde tot 3-2. Toen de thuisclub er 4-2 van maakte was de koers gelopen. ,,Weer een goed leermoment” volgens coach Said Bakkati. ,,Bij vlagen werd er ook mooi gespeeld.”

ATC ’65 D1-FC Emmen D1 1-2
De eerste helft was er eentje om snel te vergeten. In de rust werden de puntjes op de i gezet maar al na achttien seconden scoorde ATC ’65 de openingstreffer. FC Emmen D1 moest aan de bak en dat geschiedde ook. Er werd voor elke bal gestreden en ATC’65 kwam eigenlijk niet meer over de middenlijn. Het duurde tot de 50e minuut voordat de score door Leon Draisma op 1-1 werd gebracht. Hiermee was FC Emmen niet tevreden wat in de in de 54e minuut resulteerde in de 1-2 van Quincy Gall. Al met al was het wel een verdiende, maar zwaar bevochten overwinning.
FC Emmen D1: Yme Meijer, Luke Dokter, Andrej Alilovic (Lars Dijk), Bjorn Klaassens, Stef Jagt (Bas Seubers), Björn Plaggenborg, Leon Draisma, Toine Slor (Rowin Schuiling). Jeroen Welles (Jerany Lie-a-Lien), Quincy Gall, Vince Abad (Roan Gierveld).

FC Emmen D2-Velocitas D1 6-0

Velocitas verraste FC Emmen aanvankelijk met twee grote kansen in de beginfase maar doelman Mark Pomper was vooral een sta-in-de-weg. Na de openingsfase nam de thuisploeg het initiatief weer over en kwam uit een vrije trap van Boy Nijgh en Dani Jansen op een 3-0 ruststand. Na de pauze was FC Emmen oppermachtig en dat werd uitgedrukt in doelpunten van Joey Roufs en Damien de Vries.
FC Emmen D2: Pomper (Beus): Bulder, Sieljes, Jakobs (Mulder), De Roo, Hulshof (Meijles), IJpelaar (De Jonge), Roufs, Nijgh (De Vries), Franssen (Dries), Dani Jansen (Sem Janssen).

De Weide E1-Emmen E1 (FC Emmen E1) 1-13
Met mooi combinatievoetbal kon FC Emmen E1 opnieuw te overtuigen. Alle spelers rouleerden de gehele wedstrijd door van posities en droegen allemaal met minimaal een doelpunt bij aan het resultaat. Ook het uitstekende keeperswerk van de keeper van FC Emmen E1 Wouter Sibon mag niet onvermeld blijven. De doelpunten werden gescoord door: Florian Zegiri (3x), Kas Lamberink (2x), Melvin Falke (2x), Jeremiah Ridderbusch (2x), Piet Teuben, Damien Zwikker, Jort Jalving en Lars Meijer.

Emmen E3 (FC Emmen E2)-Olde Veste ’54 E2 2-2
Het was geen beste wedstrijd van de allerjongste FC-jeugd maar het nam wel via Thom Bijkerk de leiding. Nadat de ploeg uit Steenwijk op gelijke hoogte was gekomen, zorgde Janiek Jongsma er weer voor dat de rust met een 2-1 voorsprong in ging. Olde Veste kwam na de pauze wederom op gelijke hoogte en de Emmenaren hadden uiteindelijk moeite om de 2-2 vast te houden.