FC Emmen A1 drie punten rijker door winst op Eagles

De A-jeugd van FC Emmen had een pittige tegenstander in Go Ahead Eagles dat wat vlotter combineerde waar tegenover de thuisploeg een stevige portie inzet stelde. In de eerste helft was de eerste grote kans na een klein half uur voor Lorenzo Kranenburg die echter in het zijnet schoot maar ook had kunnen afgeven op Camiel Fidom. Laatstgenoemde kreeg op slag van rust een geweldige mogelijkheid op de 1-0 toen de Deventer doelman Guy ten Kate gruwelijk in de fout ging. Fidom mikte voor een leeg doel echter naast. Ook Go Ahead Eagles kreeg in de eerste helft kansen zo miste vijf minuten voor de pauze Steven Berghuis een mogelijkheid toen de Emmer verdediging een voorzet vanaf rechts niet kon onderscheppen. Na de pauze domineerde het fysiek sterkere FC Emmen. In de 65e minuut viel de openingsgoal door Camiel Fidom die vanaf een meter of twintig de Deventer sluitpost met een fraaie boogbal verschalkte. Door een kopstoot van Lars van den Berg uit een hoekschop (78e minuut) en een treffer van Lorenzo Kranenburg drie minuten voor tijd liep FC Emmen uit naar de uiteindelijk ruime 3-0 zege. Naast drie goals pakten de Emmenaren ook nog drie gele kaarten voor Lars van den Berg, Danny Kiekebelt en Corbin Kuilder.
FC Emmen A1: IJzerman; Kuilder, Schijff, Van den Berg, Koenders, Beeksma (88. Bal), Glazenburg (86. Van der Ham), Kazantzis, Fidom, Kiekebelt, Kranenburg.

Pieter IJzerman hield de nul vast.

Sietze Glazenburg (links) lijkt op een hak van zijn tegenstander te mikken.

Danny Kiekebelt komt te midden van drie Deventenaren niet aan de bal.

Aanvoerder Jordy Beeksma wordt gevloerd.

FC Emmen B1-Zeeburgia B1 1-0
Een zeer nuttige overwinning voor de B-jeugd in een wedstrijd die als rommelig kan worden gekarakteriseerd. De eerste helft kenmerkte zich door vechtvoetbal met veel lange ballen waardoor er weinig aantrekkelijks was te aanschouwen. Op slag van rust leek FC Emmen op voorsprong te komen toen Danie Slip doorbrak maar in de zestien van achteren een stevige duw kreeg. De toegekende strafschop werd door Menno Heerkes ingeschoten: 1-0. In de tweede helft sleepte het zelfde spelbeeld zich voort waarbij de Amsterdammers wat kansjes kregen. FC Emmen leek vervolgens op 2-0 te komen toen Luciano Slagveer met een fraaie lob scoorde maar de pech had dat de scheidsrechter de voordeelregel niet toepaste waardoor de aanvall werd afgefloten.
FC Emmen B1: Zinger; Hoff, Poelstra, Westebring, Stollenga, Van Bree, Slagveer, Elpermann, Streutker, Heerkes, Slip (60. Hindriks).

Wiebe Zinger zet zijn verdediging neer en was een betrouwbare sluitpost.

FC Emmen C1-FC Twente Heracles C1 1-4
Een wel verdiende overwinning voor de gasten maar de uitslag was ook een tikkeltje geflatteerd. De Emmenaren kwamen aanvankelijk  snel onder druk te staan wat na een kwartier in de 0-1 resulteerde. Daarna kwam FC Emmen beter in de wedstrijd met als hoogtepunt de 1-1 kort voor rust van Reza Hosseini die vanaf de rand van de zestien kon uithalen. Na de thee had FC Emmen een goede fase en kreeg wat mogelijkheden op de 2-1 vooral door toedoen van Danny Bouws. In de 45e minuut sloegen de gasten echter voor de tweede maal toe via een goal die ietwat fortuinlijk tot stand kwam. FC Emmen gaf zich gewonnen en incasseerde in de laatste vijf minuten nog twee goals.
Kortman; Rijkens (50. Room), Jonkers, Ots, Wessels, Streutker (50. Westebring), Ypenburg (45. Rasevic), Warmolts, Huser, Bouws, Hosseini.

Cambuur Leeuwarden D1-FC Emmen D1 5-1
Een duidelijke nederlaag voor de jongste jeugd van FC Emmen dat desondanks behoorlijk voetbal liet zien. De Friezen hadden echter vooral fysiek meer in de melk te brokkelen wat de doorslag gaf in dit duel. Een handicap was bovendien dat topscorer Sander Boer het wegens een griepje moest laten afweten. De rust ging in bij een 2-0 stand, de goals werden in de slotfase geïncasseerd. Pas bij een 5-0 tussenstand scoorde Rik Graver de eretreffer voor FC Emmen D1.
FC Emmen D1: Koers; Arends (31. Meinderts), Spaans, Graver, Spijodic, Nijkamp, Heerkes, Berens, Azarkan (31. Van Dijk), Osasso, Berends (31. Baas).