Terug naar overzicht Terug

FC Emmen A1 door PSV A1 uitgeschakeld


Vooraf koesterde FC Emmen A1 trainer Berry Zandink een beetje hoop op een goed resultaat. ,,PSV doet het in de competitie niet goed en wij leveren op basis van teamgeest en duelkracht goede prestaties. Dat laatste hebben we in Eindhoven echter niet voldoende kunnen aan tonen.” De Emmenaren kegen aanvankelijk wel de beste kansen op het sportpark de Herdgang. Een op zich niet goed genomen hoekschop van Mike Koenders werd door iedereen gemist maar belandde op de paal. Daarna miste Lorenzo Kranenburg een prima mogelijkheid toen hij na een actie van Rick ten Voorde een kopkans kreeg maar de bal helaas in de handen van de Endhovense doelman afleverde. In de 33e minuut leverde een overtreding op de rand van de zestien van FC Emmen de eerste treffer voor PV op. Pieter IJzerman kon in eerste instantie de vrije trap nog keren maar was in de rebound kansloos. Het was een doelpunt dat vermeden had kunnen worden en dat gold ook voor de 2-0 vier minuten voor de pauze. Frank Schijff maakte een onnodige overtreding die een strafschop en daaruit een goal tot gevolg had.
Na de thee probeerde FC Emmen A1, dat fysiek wat meer mans was dan de Eindhovenaren, meer druk te zetten maar speelde feitelijk PSV in de kaart. De door Ernst Faber en Philip Cocu getrainde PSV’ers ving de aanvallen goed op en counterden zelf in het laatste half uur naar 4-0 met treffers in de 65e en 78e minuut.
FC Emmen A1: IJzerman; Schijff, Wolbers, Van den Berg, Koenders, Beeksma, Bal (65. Van der Ham), Kiekebelt, Fidom, Kranenburg (65. Baas), Ten Voorde (73. Glazenburg),