FC Emmen A1 blijft op titelkoers

BBC A1-FC Emmen A1 1-3
De uitslag was aan de magere kant maar het gaf bepaald geen beeld van de krachtsverhouding volgens coach Claus Boekweg. ,,In de eerste helft hebben we ontstellend veel mogelijkheden gehad. Zoveel dat het dubbele cijfers had kunnen zijn maar uiteindelijk maak je er dan slechts eentje. Over het geheel genomen hebben we goed voetbal laten zien.” De combinatie uit Bergum nam na twintig minuten ondanks het Emmer overwicht wel de leiding maar na een half schoot Maurice Kampman via een been van de tegenpartij de gelijkmaker binnen. Na rust kwam Dave Padding als vervanger van Stefan Kikkert in het veld en scoorde na drie minuten de 1-2 na een assist van Justin Mulder. Tien minuten voor het einde zorgde Harold Wolters voor de 1-3.
FC Emmen A1: Schrik; Graver (60. Bangura),, Kampman, Baardink, Veenvliet, Gall, Uksel (60. Baas), Ndayisaba, Wolters, Mulder, Kikkert (46. Padding).

Dave Padding (17) scoort de 1-2 in Bergum.

FC Emmen B1-DWS B1 3-3
Na een helft spelen leek FC Emmen B1 een kansloze wedstrijd tegemoet te gaan. Het stond op dat moment met 0-2 achter en creëerde amper kansen. De4 Amsterdamse formatie toonde meer inzet en nam in de achtste minuut na een aarzeling in de Emmer defensie door Celso Uhlenbeek een 0-1 voorsprong. FC Emmen B1 werd alleen gevaarlijk via een paar vrije trappen van Jochem Scholten waar de DWS doelman enige moeite mee had. Drie minuten voor de pauze zorgde spits Jaber Mellas met een knal in de linkerhoek voor 0-2. Na de pauze werd het een spektakelstuk met een opeens zeer gedreven FC Emmen. Coach Paul Weerman had drie wissels aangebracht en er werd zware druk op de DWS verdediging uitgeoefend. Door een treffer van Jochem Scholten (52e) en Frank Fokke (63e) met een kopbal stond FC Emmen op gelijke hoogte. Tien minuten voor het einde leken de Emmenaren alsnog het deksel op de neuzen te krijgen toen DWS een uitval met de derde treffer kon bekronen. De maker was opnieuw Uhlenbeek. Er werd om elke meter gevochten wat een hoop geel opleverde en soms onderlinge irritatie waardoor het duel uiteindelijk tien minuten langer duurde dan gepland. Jos Smidt kopte in de 76e minuut van de reguliere speeltijd de luid bejubelde 3-3 binnen. Het punt kwam nog even in gevaar toen wederom Uhlenbeek voor gevaar zorgde maar hij schoot voorlangs.
FC Emmen B1: Knigge; Sliedrecht (41. Koudenburg), Fokke, Wielink, Van Dijk (41. Van den Berg), Ymele Feudjio, Ngendakumana, Jochem Scholten, Klaver (60. Luiken), Grevink (41. Hensens), Smidt.

FC Volendam C1-FC Emmen C1 4-0
Afgezien van de eerste vijftien minuten waarin FC Emmen C1 een drietal goede kansen kreeg, maar waar het slecht mee omging , zat het er voor de Emmenaren niet in. FC Volendam was de hele wedstrijd veel meer bij de les en uitermate gevaarlijk via hun snelle en sterke buitenspelers. De rust ging in met een 2-0 stand en hoewel FC Emmen C1 iets strijdvaardiger uit  de kleedkamer kwam, werd het niet meer gevaarlijk en kon de thuisclub uitlopen naar 4-0.
FC Emmen C1: Jalving; Hoogeveen (Roosken), Timmerman (De Graaf), Hemme, Bos, Hindriks (Seubers), Berends,  Oosting (Kallenkoot),  Gierveld (Dallinga),  Engbers, Van der Heide.

Een doelpoging van Kjelt Engbers (9) in Volendam.

Ook deze aanval van FC Emmen C1 heeft geen succes.

FC Emmen D1-De Graafschap D1 2-4
De partijen waren redelijk aan elkaar gewaagd waardoor het uiteindelijke resultaat toch verrassend was. FC Emmen nam in de eerste helft na twintig minuten de leiding toen een vrije trap van Jop van Aken half door de doelman van de gasten werd weggewerkt waarop Brian Haak de 1-0 binnen schoot. Daarvoor was er ook een kans voor de gasten geweest uit een vrije trap die echter door doelman Sjoerd Borg werd gestopt. Kort dan de 1-0 moest Jordy Luchies op de doellijn brengen toen doelman Borg al was geklopt. Vier minuten na de rust viel de gelijkmaker uit een strafschop die door Abdellloui werd benut. Door een paar defensieve foutjes aan Emmer zijde vloeide de thuisploeg daarna de wedstrijd uit handen en door Wissink, Klein-Woolthuis en Rompelaar liep De Graafschap naar een ietwat geflatteerde 1-4 voorsprong uit. In de slotminuut verkleinde Bas Aalderink nog tot 2-4.
FC Emmen D1: Borg; Haak, De Vries, Luchies (58. Mink), Van der Vlag, Ebbinge, Lie-a-Lien (40. Dokter), Brand, Knol, Aalderink, Van Aken.

ONS Sneek D1-FC Emmen D2 3-0
FC Emmen D2 kon het niveau van de vorige week tegen Frisia niet evenaren. Dat lag deels aan de tegenstander die enkele prima spelers in huis heeft. In de eerste helft was het een gelijk opgaande strijd was zonder echte doelrijpe kansen aan beide kanten. Tot enkele minuten voor het rustsignaal Sneek een makkelijk gegeven vrije bal mocht nemen, net buiten de zestienmeter. Daar wist de aanvoerder wel raad mee en hij schoot de bal keurig hoog in de touwen: 1-0. Uit een corner kon Sneek via een schermutseling ook nog de 2-0 aantekenen. Na de rust hetzelfde spelbeeld maar FC Emmen begon meer aan te dringen en dat leverde doelrijpe kansen op voor Rowin Schuiling, Bjorn Plagggenborg en Revelino Slagveer die echter niet tot scoren kwamen.In de slotfase maakte Sneek nog 3-0 uit een afstandsschot.

Urk E1-Emmen E1 8-0
De eerste minuten ging het spel op en neer en kon Emmen E1 de tegenstander goed bijbenen.  Urk E1 was een fysiek sterk elftal dat al vier jaar in de zelfde samenstelling speelt en dat was te zien ook.  Na een goed begin zakte FC Emmen wat weg, via mooie combinaties werd het uitgespeeld en dat leidde tot de 4-0 ruststand. Na de rust kwamen de Emmenaren er goed uit en waren er een paar kansen om het verschil te verkleinen. Urk E1 scoorde echter opnieuw vier keer, maar toch was Emmen regelmatig voor de goal van de tegenstander te vinden en raakte paal en lat. De eretreffer bleef evenwel uit.