FC Emmen A1 blijft het uitstekend doen

FC Omniworld A1-FC Emmen A1 1-2
Door dit resultaat en de nederlaag van Haarlem is FC Emmen A1 alleen op kop gekomen in de eerste divisie A. In de eerste helft ging het wel moeizaam in Almere. De thuisploeg liet een veel agressiever spelletje zien waarop FC Emmen nauwelijks antwoord had. In de tiende minuut kwam het ook al op achterstand nadat een vrije bal achter de laatste linie plofte en simpel in een goal werd omgezet. De Emmenaren speelden slordig en hadden vaak te lang werk om een goede aanval te kunnen opzetten. In de tweede helft bleek dat FC Emmen van de fouten had geleerd en draaide de zaak om. In de 53e minuut was het Rick ten Voorde die na een steekpassje van Corbin Kuilder de gelijkmaker scoorde. De Drenten gooiden er nog een schepje bovenop en vijf minuten na de 1-1 stond het 1-2. Lorenzo Kranenburg leverde het voorwerk en uit een klutssituatie tikte Camiel Fidom de 1-2 binnen. Uiteraard probeerde FC Omniworld daarna met alle macht de gelijkmaker te forceren maar de defensie hield stand. Er kwamen zelfs nog counterkansen via Lars van den Berg en Jeroen van der Ham maar die leverden geen succes op. Opmerkelijk was nog dat Danny Kiekebelt een gele kaart opliep omdat hij tot drie keer toe de aftrap verkeerd uitvoerde.
FC Emmen A1: Pieter IJzerman; Kuilder, Schijff, Van den Berg, Baas (60. Van dee Ham), Beeksma, Bal, Kiekebelt (83. Kazantzis), Kranenburg, Ten Voorde, Fidom (65. Van Aanholt).

FC Emmen B1-Sparta Rotterdam B1 2-4
De Rotterdammers waren een maatje te groot voor FC Emmen dat wel volkomen tegen de verhouding in op voorsprong kwam. In de 17e minuut besloot Luciano Slagveer een ren op rechts met een schot op de paal waarna Jens Jurn Streutker het afwerkte: 1-0. Sparta had daarvoor via de razendsnelle vleugelspitsen diverse mogelijkheden gehad om op voorsprong te komen maar ze niet benut. Vijf minuten na de 1-0 lukte het wel via een strafschop nadat een Emmenaar wegens vasthouden werd bestraft. Onder 16 international Michael Schouten verzilverde de trap vanaf elf meter: 1-1. Toen twee minuten later Kadir Hassan Yusuf er met een kopbal al 1-2 van maakte leek een grote nederlaag in het verschiet te liggen. Nog voor rust werd het 1-3 en direct na de pauze 1-4. Daarna brak een fase aan waarin de Emmenaren op strijdlust de Rotterdammers goed parool konden bieden. Coach Hans Kamphuis had zijn ploeg op drie posities gewijzgd en Sparta moest in de 11e minuut na de thee de 2-4 van Menno Heerkes toestaan. FC Emmen B1, zonder Roan Poelstra en Wouter Beijering, kon echter niet doordrukken en zag ook nog Streutker met een blessure naar de kant gaan waarvoor tweede doelman Yannick Berends in de spits kwam te staan. De slotfase was niet echt boeiend waardoor het bij 2-4 voor de koploper bleef.
FC Emmen B1: Zinger; Hoff (41. Bas), Fokkens, Simon IJzerman, Stollenga (41. Tom Westebring), Elpermann (41. Hindriks), Slagveer, Heerkes, Jens Jurn Streutker (67. Berends), Van Bree, Slip.

Jens Jurn Streutker (links) heeft voor 1-0 gezorgd.

Danie Slip (midden) claimt een vrije trap.

Luciano Slagveer komt te laat, Sparta keeper Bogarde heeft de bal.

FC Emmen C1-Ajax C1 0-4
FC Emmen C1 had een te moeilijke tegenstander in regerend Nederlands kampioen bij de C-jeugd Ajax. In de eerste helft was het voornamelijk pogen de schade zoveel mogelijk te beperken. Dat lukte redelijk met een 0-2 ruststand waarbij de Emmenaren ook een beetje te veel ontzag toonden. In het eerste kwartier na de pauze leverde FC Emmen een betere prestatie en Pascal Huser raakte zelfs de lat. In de slotfase liepen de Amsterdammers echter naar een 0-4 eindstand.
FC Emmen C1: Eberhard; Hosseini (45. Rijkens), Jonkers, Strating, Karel IJzerman, Warmolts, Hidde Streutker, Ots (40. Nick Westebring), Bouws (36. Ypenburg), Schraa, Huser.

Harold Strating (rechts) in duel met Ajacied Boban Lazic.

FC Emmen D1-Go Ahead Eagles D1 0-2
De D-jeugd ging een tikkeltje teleurstellend met 0-2 ten onder tegen Go Ahead Eagles. Na een helft spelen stond het reeds 0-2 voor de gasten uit Deventer. FC Emmen creëerde weinig kansen wat na de pauze iets beter werd verzorgd. Rick Graver had een mooie gelegenheid om de achterstand tot 1-2 te verkleinen maar miste. De Emmenaren domineerden in de tweede helft maar het leverde geen concreet resultaat op.
FC Emmen D1: Schrik; Arends, Graver, Spaans, Van Dijk (31. Baas), Nijkamp (31. Berens), De Vos (31. Osasso), Meinderts (31. Spijodic), Boer, Heerkes (40. Greve), Azarkan (31. Berends).