FC Emmen A1 bekert verder na winst op Urk

FC Emmen A1 heeft de volgende bekerronde gehaald middels winst op Urk A1. Op de E-tjes na waren de andere teams reeds aan de winterpauze begonnen. E1 zegevierde thuis tegen DZOH E1 maar E2 verloor verrassend tegen Flevo Boys E3.

Urk A1-FC Emmen A1 (beker) 2-5
Het was zeker niet FC Emmen A1 op zijn best dat zich in Urk presenteerde. De Emmenaren begonnen nog redelijk maar na het eerste kwartier, toen wel reeds een 0-2 voorsprong was gerealiseerd, vervlakte het spel. Urk A1, dat hopeloos onderaan staat in de derde divisie A, kon de aansluiting bewerkstelligen maar moest uiteindelijk de Drentse formatie in de slotfase laten gaan. Via een door Sem Nijkamp benutte strafschop in de negende minuut, na een overtreding op Niels Grevink en een treffer van Derian Reinders na aangeven van Harold Wolters, stond het na dertien minuten spelen 0-2. Urk A1 kreeg tien minuten voor de pauze eveneens een strafschop toegewezen en kwam daaruit terug tot 1-2. De thuisclub had zelfs op gelijke hoogte kunnen maar zagen in plaats daarvan FC Emmen A1 een kwartier voor tijd op 1-3 komen toen Dave Padding scoorde uit een assist van 1-3. Nog was het niet beslist want Urk sloeg terug tot 2-3 maar in de 83e en 85e minuut forceerde Dave Padding met twee treffers, in samenwerking met Harold Wolters en Niels Grevink, het duel in het voordeel van de Emmenaren.
FC Emmen A1: Hölscher; Berens, Komduur, Baas, Bangura, Nijkamp, Padding, Grevink, Wolters, Reinders, Ndayisaba (50. Graver).

Emmen E1 (FC Emmen E1)-DZOH E1 4-2
Vanaf de aftrap was FC Emmen E1 de bovenliggende partij en met name in de eerste helft werd er goed gecombineerd. Dat leidde in de 9e minuut tot de 1-0 van Florian Zegiri. DZOH E1 kon uit een spaarzame uitbraak de 1-1 scoren, waarna Kas Lamberink in de 18e minuut de 2-1 voor FC Emmen E1 binnenschoot. Hierna volgde kans op kans voor FC Emmen E1, maar er werd slechts een keer gescoord door Florian Zegiri (21e), die daarmee de ruststand op 3-1 bracht. Na de rust golfde het spel meer op en neer en tien minuten voor het einde scoorde DZOH E1 de aansluitingstreffer waardoor het nog even spannend dreigde te worden. In de slotminuut scoorde Florian Zegiri echter de verdiende 4-2, wat tevens de eindstand was. Een dik verdiende overwinning tegen een stugge tegenstander.

Flevo Boys E3 – Emmen E3 (FC Emmen E2) 3-2
Koploper FC Emmen E2 liet zich in Emmeloord door Flevo Boys E3 lelijk verrassen. De nummer vijf won met 3-1 na een ruststand van 3-1. De zege voor de thuisploeg was verdiend omdat het voor elke meter vocht en sterk was in de omschakeling. De Emmenaren blonken vooral uit door het maken van verkeerde keuzes. Soms liep het even lekker maar dat duurde meestal maar eventjes. Na de 1-0 voor Flevo Boys scoorde René Hingstman de gelijkmaker maar nog voor de pauze kwam de thuisclub op een 3-1 voorsprong. In de tweede helft werd er niet veel gescoord behalve door Mehdi Ela Naser die vijf minuten voor het einde de achterstand tot 3-2 terug bracht maar verder kwam FC Emmen E2 niet meer.