FC Emmen A1 bekert moeiteloos verder

FC Emmen A1-DZOH A1 6-0
FC Emmen A1 kwam tegen de nummer vier uit de hoofdklasse al snel op voorsprong. In de tweede minuut haalde rechterverdediger Rik Graver met een diagonaal schot uit wat doelman Fabian Tuin van DZOH te machtig was. De Emmer jeugd was uiteraard sterker maar combineerde in de beginfase wat moeizaam waardoor er pas na een kwartier spelen een tweede treffer volgde. Stefan Kikkert schoot vanaf zeker een meter of 25 en de DZOH doelman liet zich er door verrassen: 2-0. In de slotfase van de eerste helft raakte FC Emmen op dreef met een hoofdrol voor Ahmed Ndayisaba. De kleine nummer tien scoorde 3-0 na een combinatie met Muhammed Yuksel en vijf minuten voor de pauze werkte hij een voorzet van Bernando Veenvliet mooi af: 4-0.
Na de pauze werd het eerst wat rommeliger ook al omdat FC Emmen trainer Claus Boekweg drie wissels had ingebracht. DZOH kwam beter in het spel, het zag een doelpunt van Emiel ten Hoor afgekeurd worden en Wouter de Lange raakte het aluminium. Na ruim een uur spelen kon DZOH het echter niet meer bijsloffen en werd af en toe door de Emmer jeugd weggetikt. Uit de vele kansen werden er uiteindelijk nog twee benut. Muhammed Yuksel was in de 70e en 74e minuut de maker van de 5-0 en 6-0. De 5-0 was een mooi boogje in de rechter bovenhoek en bij de 6-0 profiteerde hij van een keepersfout.
FC Emmen A1: Kracht; Graver, Kampman (46. Baardink), Baas, Veenvliet, Gall (46. Boekholt), Mulder (46. Bangura), Ndayisaba, Yuksel, Wolters (56. Padding), Kikkert.

De doelman van DZOH behoudt het overzicht bij een luchtaanval van FC Emmen A1.

Rik Graver haalt uit, links Emiel ten Hoor van DZOH.

Muhammed Yuksel lanceert een kopbal op de goal van DZOH A1.

SC Erica B1-FC Emmen B1 0-13
Het klassenverschil was veel te groot en de Ericanen waren niet meer dan een speelbal voor de Emmenaren. Na een doelpuntloos eerste kwartier kwam de doelpuntenmachine van FC Emmen op gang en werd er vier maal gescoord uit een veelvoud aan doelrijpe mogelijkheden. Na de thee werd daar nog een negental aan toegevoegd. Trainer Paul Weerman had met zijn spelers de afspraak dat de nul achterin zou worden gehouden maar dat leek een minuut voor tijd toch nog mis te gaan. SC Erica mocht namelijk een strafschop nemen maar die ging via de binnenkant paal het veld weer in.
Voor FC Emmen B1 scoorden: Matthijs Hensens 4, Joey Klaver 4, Jos Smidt 3, Niels Grevink 1 en Jan Scholten 1.
FC Emmen B1: Knigge: Van den Berg, Wielink, Fokke (41. Van Dijk), Sliedrecht (41. Smidt), Jochem Scholten, Grevink (60. Hensens), Luiken, Jan Scholten, Klaver, Koudenburg.

NEC D1-FC Emmen D1 0-4
Naarmate de wedstrijd vorderde greep FC Emmen meer het initiatief en dat leidde tot kansen/mogelijkheden voor Kjetil Brand, Jordy Luchies en Jerany Lie -a- Lien. De lat, een beetje geluk en de goed spelende keeper stonden de  0-1 nog in de weg. Totdat tien minuten voor rust Jerany Lie-A-Lien attent was in de 16, goed zijn lichaam gebruikte en de 0-1 binnen schoot. FC Emmen startte de tweede helft super scherp en na goed storen van Pepijn Knol ging hij een combinatie aan met Kjetil Brand waarna Pepijn Knol koel de 0-2 scoorde. Brian Haak kopt net als vorige week een vrije trap van Jop van Aken goed in: 0-3. Na een schot van Jerany Lie-a-Lien was Maurits Mink er als de kippen bij om de 0-4 binnen te schieten.
FC Emmen D1: Borg, Haak, De Vries, Luchies, v/d Vlag, Van Aken, Aalderink, Brand (Mink), Lie-a-Lien, Knol, Scholte (Ebbinge)

DZOH D1-FC Emmen D2 3-0
FC Emmen D2 begon goed aan de wedstrijd en Revellino Slagveer zorgde direct voor dreiging. Na een tegenaanval van DZOH had keeper Maiko Zwiep moeite met de opbouw. Dit zorgde voor wat onrust bij FC Emmen en het goede spel ebde weg. DOZH bleef het proberen met lange ballen op de snelle vleugelspelers en daar had FC Emmen moeite mee. Uit een corner scoorde DZOH na een kwartier de 1-0. FC Emmen probeerde via combinatiespel de vleugels te bereiken slaagde daar niet echt in. In de tweede helft ging FC Emmen op zoek naar de gelijkmaker. Maar DZOH was stug en gaf geen krimp en FC Emmen was niet in staat de verdediging in verlegenheid te brengen. Uiteindelijk maakt DZOH nog de 2-0 en 3-0.

Emmen E1-Dalen/DSC E1 7-7. (Emmen wns).
Dalen/DSC E1 begon goed en al snel lag de 0-1 achter keeper Wouter Sibon. Gelukkig kon Jort Jalving na een mooie aanval de 1-1 binnenschieten. Dalen/DSC  bleef echter goed voetballen en liep uit naar 1-3. FC Emmen gaf daarna gas en Piet Teuben verkleinde tot 2-3 met een droge knal. Florian Zegiri bracht hierna de spanning terug in de wedstrijd met de gelijkmaker: 3-3. Toch was het slotakkoord in de eerste helft voor Dalen/DSC E1 dat de ruststand op 3-4 bracht. De tweede helft begon een stuk beter en nu werd er wel goed gecombineerd, met name over de flanken. Drie keer op rij leidde dat tot situaties voor de goal van Dalen/DSC E1, waarbij Jort Jalving er steeds als de kippen bij was en drie keer op rij scoorde: 6-4. Dalen leek verslagen, maar kwam door een fout in de verdediging toch nog op 6-5. Aan de andere kant wist Florian Zegiri na een voorzet op prachtige wijze de 7-5 binnen te schieten. In plaats van door te gaan met aanvallen liep Emmen E1 achteruit en kwam Dalen/DSC E1 in de reguliere speeltijd terug tot 7-7. Penalty’s moesten duidelijk maken wie doorging in de beker en Emmen was daarin de bovenliggende partij en won de strafschoppen serie met 4-1.

Fraaie beelden uit de wedstrijd Emmen E1-Dalen/DSC E1. Emmen in het paars.