FC Emmen 2 wint in Twente

FC Emmen 2 heeft maandagavond haar eerste overwinning in de reservecompetitie van dit seizoen geboekt. Op het trainingscomplex van FC Twente werd het 0-2 voor de ploeg van trainer Bas Sibum.

De Emmenaren, waar de herstelde Filip Ugrinic in de basis begon en een fitte indruk maakte, waren in de eerste helft gewaagd aan de reserves van de competitiegenoot. Wel kreeg onder andere Jafar Arias, die een sterke indruk maakte, een kans op de openingstreffer. Hij draaide goed weg en schoot direct op goal, maar doelman Jorn Brondeel tikte de bal onder de lat vandaan.

In de tweede helft kwamen er wat meer kansen en de Drenten wisten die ook te benutten. De 18-jarige Jordy Luchies gaf een diepe bal op Ruben Roosken, wiens voorzet werd afgeslagen door de verdediging. De bal belandde echter voor de voeten van Wouter Marinus, die beheerst binnenschoot: 0-1.

Amper vijf minuten later scoorde FC Emmen opnieuw. Luciano Carty legde de bal terug op Arias, die op zijn beurt Freddy Quispel bediende. Ook hij schoot beheerst binnen en bracht de eindstand op 0-2.

FC Emmen 2 staat nu zesde in de reservecompetitie poule A met vijf punten uit vier wedstrijden. Volgende week maandag speelt de ploeg in het eigen stadion De Oude Meerdijk tegen de reserves van Vitesse, die vier punten uit twee wedstrijden hebben.

FC Twente 2 – FC Emmen 2: 0-2
76. Marinus 0-1
80. Quispel 0-2

Opstelling FC Twente 2: Brondeel; Wieffer, Browning, Latibeaudiere, Van der Belt; Brama, Menig, Hoslcher; Terziqi, Bosch, Zerrouki.

Opstelling FC Emmen 2: Van der Lei; Sopić, Veendorp, Görgülü (70. Luchies), Roosken; De Vos, Bos (74. Carty); Ugrinic (81. Plaggenborg), Marinus, Quispel; Arias.