FC Emmen 2 verliest van Heracles 2

FC Emmen 2 heeft in de op één na laatste wedstrijd in het eerste deel van de reservecompetitie met 1-3 verloren van Heracles Almelo 2. Daardoor zijn de kansen op plaatsing voor de kampioenspoule flink afgenomen voor de Emmenaren.

In de eerste helft was alleen Jafar Arias dichtbij een treffer. Zijn schot werd gekeerd door Heracles-doelman Koen Bucker. Vlak voor rust werden de bezoekers gevaarlijk via Dabney dos Santos, Joey Konings en Teun Bijleveld.

Na rust waren de Emmenaren het even kwijt. Bijleveld opende al na drie minuten de score op aangeven van Adrian Szöke. Vier minuten later was het Szöke zelf die de bal langs Stefan van der Lei schoot. En binnen drie minuten na de 0-2 viel ook de 0-3, toen Konings een voorzet van Dos Santos binnenkopte.

In de slotfase schoot Freddy Quispel de 1-3 binnen na een slim overstapje van Arias, maar een aansluitingstreffer bleef uit.

Door het verlies gaan de Heraclieden over FC Emmen heen in de ranglijst. Daarop staat de ploeg van Bas Sibum nu zevende met twaalf punten uit negen wedstrijden. Heracles staat vijfde met twee punten meer.

Volgende week maandag speelt FC Emmen 2 om 14.30 uur een uitwedstrijd tegen De Graafschap. Alleen winst is genoeg om nog bij de top vijf te eindigen, maar ook dan blijven de Drenten afhankelijk van andere uitslagen.

FC Emmen 2 – Heracles Almelo 2: 1-3
48. Bijleveld 0-1