FC Emmen 2 op eigen veld onderuit

Het is FC Emmen 2 maandagmiddag niet gelukt om de derde overwinning op rij te boeken. De thuisploeg ging op eigen veld met 2-3 onderuit tegen FC Den Bosch. De Emmenaren kwamen nog knap terug van een 0-2 achterstand, maar het derde Brabantse doelpunt een kwartier voor tijd kwam de ploeg van trainer Bas Sibum niet meer te boven. Filip Ugrinic was aan de kant van Emmen goed voor beide treffers.

FC Emmen 2 had de laatste twee wedstrijden in de reservecompetitie gewonnen, maar begon niet goed in de wedstrijd tegen Den Bosch. Na een kwartier spelen maakte Hoogeveener Lars Miedema de openingstreffer namens de gasten. Het jongere broertje van Oranje-spits Vivianne Miedema was na 25 minuten opnieuw trefzeker en verdubbelde zo de score. Enkele minuten later maakte Emmen alweer de aansluitingstreffer. Ugrinic profiteerde van een te korte terugspeelbal en rondde bekwaam af, waardoor de ploegen gingen rusten met een 1-2 stand.

Vlak na de rust kreeg Den Bosch de mogelijkheid om de voorsprong verder te vergroten, maar een penalty van de gasten werd uitstekend gestopt door doelman Brian Haak. Na een kwartier spelen kwam de thuisploeg langszij en opnieuw was Ugrinic de doelpuntenmaker. De Zwitser was het eindstation van een uitstekende aanval en schoot op aangeven van Wouter Marinus de 2-2 tegen de touwen. In het laatste kwartier van de wedstrijd gingen de drie punten alsnog naar de gasten. Miedema maakte zijn derde van de middag en bepaalde zo de eindstand op 2-3.

Emmen heeft nu acht punten uit zes duels en bezet daarmee de zesde plaats op de ranglijst. De volgende wedstrijd speelt FC Emmen 2 op maandag 16 maart om 14.00 uur, dan speelt het de thuiswedstrijd tegen FC Twente 2.

FC Emmen 2 – FC Den Bosch: 2-3
16. Miedema 0-1
26. Miedema 0-2
29. Ugrinic 1-2
62. Ugrinic 2-2
76. Miedema 2-3

Opstelling FC Emmen 2: Haak; Payne, Veendorp, Görgülü, Beste; Hiariej, De Vos, Ugrinic; Marinus, Arias, Bos