FC Emmen 2 koploper na winst op Varkenoord

FC Emmen 2 heeft maandagmiddag met 0-2 gewonnen van Feyenoord 2. Op Varkenoord nam Wouter Marinus nog voor rust twee doelpunten voor zijn rekening. In de tweede helft kwam die voorsprong niet meer in gevaar, mede doordat Feyenoord-spits Dylan Vente rood kreeg.

Beide ploegen stonden verdedigend goed georganiseerd in de eerste helft. Het creëren van kansen was daardoor een lastige opgave. Toch wist Marinus na een kleine twintig minuten de score te openen na goed druk zetten op de Rotterdamse achterhoede. Hij schoot vanaf de rand van het strafschopgebied laag binnen in de verre hoek.

Marinus liet vlak voor rust opnieuw van zich horen, opnieuw nadat de ploeg van Casper Goedkoop goed druk zette. Van dichtbij wist Marinus doelman Ramón ten Hove te verschalken: 0-2.

Na rust kwam die voorsprong niet meer in gevaar en speelden de Drenten de wedstrijd professioneel uit. Het laatste half uur deden zij dat tegen tien man, omdat Vente hard doorgleed en daarvoor rood kreeg van scheidsrechter Jannick van der Laan.

Door de zege gaat FC Emmen 2 ongeslagen aan kop in de kampioenspoule met twaalf punten uit zes wedstrijden. Wel kan PEC Zwolle 2 nog langszij komen, die ploeg heeft negen punten uit vijf wedstrijden.

Feyenoord 2 – FC Emmen 2: 0-2
19. Marinus 0-1
41. Marinus 0-2