FC Emmen 2 heeft aan een goal genoeg voor driepunter tegen Heracles Almelo

FC Emmen 2 heeft dinsdagavond in eigen huis met 1-0 gewonnen van Heracles Almelo 2. De thuisploeg kwam eigenlijk geen moment van de wedstrijd in gevaar, had veelal de controle en bleek uiterst effectief.

Aftasten in de eerste helft
De eerste helft leverde voor beide ploegen weinig kansen op. Zowel FC Emmen als Heracles Almelo tastte af en met de ruimtes die er ontstonden volgden af en toe wat voorzetten, maar tot direct gevaar leidde het niet.

In de fase die volgde was het balbezit voornamelijk voor ons en ontstonden er enkele mogelijkheden voor Ben Scholte en Mitch Apau. Scholte prikte na een scrimmage de bal in de handen van oud-Emmenaar Robin Jalving en Apau’s inzet werd van de lijn gehaald door een verdediger. Een goed spelende Joël van Kaam had een groot aandeel in deze mogelijkheden. Apau bleef in de rust echter in de kleedkamer achter omdat hij vlak voor het einde van de eerste helft een behoorlijk stevige tackle moest verwerken en niet verder bleek te kunnen.

Goed uitgespeelde aanval zorgde voor enige goal
Ook in het restant van de wedstrijd bleven beide ploegen redelijkerwijs aan het aftasten, al leek FC Emmen de voornaamste ploeg die op jacht ging naar de overwinning. Vlak na de thee was de ingevallen Luciano Carty al dicht bij de openingstreffer, maar zijn inzet ging helaas voorlangs.

Even later zorgde Azzeddine Toufiqui wel voor de 1-0. Een goed uitgespeelde aanval belandde via Kian Slor en Jeff Hardeveld voor de voeten van de Fransman, die daar wel raad mee wist. Hij schoot overtuigend binnen en zette zijn team zodoende verdiend op voorsprong. Enkele minuten later moest ook Scholte het veld jammer genoeg geblesseerd verlaten.

Helaas bleef het qua doelpunten bij die van Toufiqui. Enkele pogingen van Julius Dirksen middels een kopbal en Hardeveld vanuit een verre vrije trap leverden nog enigszins gevaar op, maar het was niet genoeg voor een grotere overwinning.

Eerste overwinning in nieuwe voorjaarspoule
Met dit resultaat boekten de reserves hun eerste overwinning in het nieuwe jaar, nadat eerder de uitwedstrijd bij FC Twente met 1-0 ging verloren. Op maandag 4 april staat de volgende wedstrijd op het programma. Dan gaat de ploeg op bezoek bij sc Heerenveen.

FC Emmen 2 – Heracles Almelo 2: 1-0
52. Toufiqui 1-0

FC Emmen 2: Groothuizen; Hardeveld, Miguel, Dirksen, Apau (46. Slor); Hoffrogge, Bernadou; Van Kaam, Van Ekeris (46. Carty), Toufiqui (64. Dijk); Scholte (57. Kamara).

Heracles Almelo 2: Robin Jalving, Robin Polley, Melih Ibrahimoglu, Sven Sonnenberg, Chiel Olde Keizer, Sem Scheperman, Lucas Schoofs, Elias Sierra, Rohat Agca, Bilal Başaçıkoğlu, Adrian Szöke.