FC Emmen 2 blijft ongeslagen

De reserves van FC Emmen hebben ook in de zevende wedstrijd van de kampioenscompetitie hun ongeslagen status behouden. Op De Oude Meerdijk werd het bezoekende Willem II met een 4-1 nederlaag naar huis gestuurd. Voor de Emmer formatie scoorden Sven Braken, Wouter Marinus en Reuven Niemeijer, laatstgenoemde nam twee treffers voor zijn rekening. FC Emmen 2 blijft hierdoor op de tweede plek achter FC Twente staan, de Tukkers hebben een puntje meer en ook een wedstrijd meer gespeeld.

Zoals wel vaker bij duels tussen reserveteams was de eerste helft niet bijster interessant. Het zijn immers geen ingespeelde teams en het wennen aan elkaar neemt wat tijd in beslag. Toch kwamen er in de eerste helft aan beide kanten wat doelrijpe mogelijkheden. In de tiende minuut was de Tilburger Suleiman tot twee keer toe dicht bij de openingstreffer maar hij slaagde er niet in om doelman Dennis Telgenkamp te passeren.

Halverwege de eerste helft kreeg FC Emmen een prima mogelijkheid doch Marinus raakte de lat. De volgende kans was voor de Tilburgers en deze werd ook benut. Dylan Ryan Alonso profiteerde van weifelend optreden van de Emmer defensie en liet de 0-1 aantekenen. Vijf minuten voor de doelwisseling kwam FC Emmen op gelijke hoogte. Andrej Lukic raakte de lat en de rebound werd door Braken benut, die de ruststand op 1-1 bepaalde.

Na de pauze kreeg Willem II in de eerste minuut een uitstekende kans, maar een goede redding van Telgenkamp voorkwam dat Pieter Bogaers de gasten opnieuw aan de leiding bracht. Daarna was het echter FC Emmen dat het duel steeds meer ging domineren. Het tempo werd omhoog geschroefd en de combinaties kwamen beter uit de verf. Alexander Bannink stond aan de basis van de 2-1 en 3-1 die door respectievelijk Marinus en Niemeijer werden afgewerkt. Niemeijer nam ook de 4-1 voor zijn rekening na een mooie combinatie met Braken. Bijna was het nog 5-1 geworden toen Emil Bijlsma alleen voor de keeper opdook maar zijn inzet zag worden gekeerd.

FC Emmen 2 – Willem II 2: 4-1
25. Ryan Alonso 0-1
40. Braken 1-1
60. Marinus 2-1
62. Niemeijer 3-1
72. Niemeijer 4-1.

Opstelling FC Emmen 2: Telgenkamp; Gronsveld, Veendorp, Lukic (78. Warmolts), Neidhart; De Vos, Grootenhuis (84. Camara Bos), Marinus (78. Bijlsma), Niemeijer, Bannink; Braken.

Opstelling Willem ll 2: Woud; Abbel, Ryan Alonso (48. Bozkurt), Van den Bogert, Ogenia; Coulibaly, Merabet, Bogaers; Lieftink, Suleiman, McGarry (78. Pedro da Silva).