FC Emmen 2 blijft ongeslagen na gelijkspel in Den Haag

In een aantrekkelijk duel is FC Emmen 2 er maandagavond niet in geslaagd om de drie punten mee naar Emmen te nemen. In het Cars Jeans Stadion in Den Haag werd met 1-1 gelijkgespeeld tegen de reserves van ADO Den Haag. Killian van Mil zette de Hagenezen nog wel op voorsprong, maar vijf minuten later scoorde Henk Bos de gelijkmaker.

De eerste kans van de wedstrijd was voor Wouter Marinus. Met een uiterste krachtsinspanning probeerde hij een voorzet van Nico Neidhart tot doelpunt te promoveren, maar zijn inzet ging over het doel van doelman Indy Groothuizen.

Aan de andere kant tikte Maarten Rieder de bal nog langs Dennis Telgenkamp, maar de middenvelder stond buitenspel.

De tweede helft was spectaculair, doordat beide ploegen nadrukkelijk op zoek gingen naar de openingstreffer. Dennis Telgenkamp moest redding brengen op een schot van Johnny Reynolds, aan de andere kant moest Groothuizen zich strekken om een pegel van Neidhart uit de kruising te tikken.

Een doelpunt kon niet lang uitblijven en die viel in het Drentse doel. Van Mil stond koud in het veld toen hij de bal ontving na ongelukkig balverlies van FC Emmen en de 1-0 binnenschoot.

Lang kon ADO Den Haag niet genieten van de voorsprong, want binnen vijf minuten trok Bos de score gelijk namens de Emmenaren. Een voorzet van Kasper Oldenburger, die een paar minuten eerder nog de paal raakte, werd gemist door Luciano Slagveer, maar Bos pikte de bal op bij de tweede paal en schoof koel binnen in de verre hoek: 1-1.

“We haalden de trekker niet over”

Trainer Casper Goedkoop: “Ik vond dat wij het betere van het spel hadden, maar ADO speelde directer en vanuit de omschakeling. We lieten goed veldspel zien, tot de zestien. Daar stokte het. Die laatste pass kwam niet, ook al waren er wel goede loopacties in en om de zestien. We haalden de trekker niet over.”

Het gelijkspel betekent dat de ploeg van Goedkoop (net als de Haagse ploeg) nog altijd ongeslagen is in de kampioenspoule van de reservecompetitie. ADO Den Haag gaat aan kop met acht punten uit vier wedstrijden, FC Emmen staat vierde met zes punten uit vier wedstrijden. Goedkoop: “Ja, we zijn nog ongeslagen. Maar ik heb liever twee keer winst en één keer verlies dan één keer winst en twee keer gelijk.”

Op maandag 11 maart treed de ploeg van Goedkoop om 14:00 uur aan tegen FC Twente, in het eigen stadion. Ook die ploeg is nog ongeslagen, met zeven punten uit drie duels. Eind november wonnen de Drenten nog met 0-3 in Enschede. “Maar in die wedstrijd zette FC Twente met veel jongens hoog druk. Dat zal een bijzonder lastige klus worden,” aldus Goedkoop. “Maar wij hebben wel meer ervaring in de ploeg. Dat moet uiteindelijk ook tot uiting gaan komen in de score.”

ADO Den Haag 2 – FC Emmen 2: 1-1
66. Van Mil 1-0
71. Bos 1-1

Opstelling ADO Den Haag 2: Groothuizen; Polley, Muringen, Pinas, Achahbar; Reynolds (78. Van Huffel), Rieder, Ebecilio; Goppel, Van Kins (63. Van Mil), Amatkarijo (73. Boussakou).

Opstelling FC Emmen 2: Telgenkamp; Neidhart, Warmolts, Siekman, Bourdouxhe; Ben Moussa, Marinus (46. Bos), Niemeijer, De Vos; Slagveer, Arias (61. Oldenburger).