Terug naar overzicht Terug

FC Emmen 2 begint in kampioenspoule met gelijkspel


De tweede elftallen van FC Emmen en NEC Nijmegen zijn de kampioenspoule voor reserveteams van start gegaan met een doelpuntloos gelijkspel. De 0-0 in De Oude Meerdijk gaf de krachtsverhoudingen redelijk weer in een wedstrijd waarin de scoringskansen aan beide zijden aan de lage kant bleven.


FC Emmen trad met een sterk elftal aan, hoewel er met de Duitser Nico Neidhart slechts één speler in het veld stond die afgelopen zaterdag bij de hoofdmacht minuten had gemaakt. Ook onder andere Tim Siekman, Luciano Slagveer, Reuven Niemeijer en Hilal Ben Moussa waren van de partij. Bij de Nijmegenaren was er één opvallende speler in Randy Wolters, die van 2010 tot en met 2012 anderhalf seizoen in dienst van FC Emmen is geweest. Hij scoorde toen vijf goals in 44 wedstrijden. Verder stond Anass Achahbar in de basis die na het vertrek van Sven Braken naar FC Emmen met acht treffers topscorer van NEC is.

FC Emmen ging in de eerste helft van start met een kansje voor Daniel Camara Bos, maar de vleugelverdediger mikte naast. Halverwege kreeg Luciano Slagveer een mogelijkheid doch zijn schot miste kracht. In de 25ste minuut mocht Reuven Niemeijer aanleggen voor een vrije trap op een aantrekkelijke afstand, maar hij schoot een metertje over. De enige kans voor de gasten viel drie minuten later, toen een zwak schot van Anass Achahbar het doel miste.

In de tweede helft lag het tempo iets hoger, maar doelkansen waren zeldzaam. NEC, dat Wolters had vervangen door Zilja Azizov, liet in de 68ste minuut een goede mogelijkheid liggen terwijl FC Emmen in de slotfase goed druk zette, maar zonder resultaat te boeken. Neidhart knalde nog voorlangs en kort voor tijd werd een inzet van Ben Moussa tot hoekschop verwerkt, waardoor het bij een doelpuntloos gelijkspel bleef.

FC Emmen 2 – NEC 2: 0-0.
Scheidsrechter: Oosting.

FC Emmen 2: Telgenkamp; Camara Bos (81. Grootenhuis), Siekman, Warmolts, Bourdouxhe, Neidhart, Ben Moussa, De Vos, Niemeijer (75. Quispel), Slagveer, Oldenburger (82. Scholte).

NEC 2: Zelenika; Elkarouani, Hoogveld, Van Zutphen, Theunissen, Campman, Smulder, Spierings, Wolters (46. Azizov), Achahbar (66. Duijvestijn), Haout.