Terug naar overzicht Terug

FC Den Bosch is momenteel de ploeg in vorm


FC Emmen treft het weer niet in de laatste wedstrijd voor de winterstop want uitgerekend FC Den Bosch is momenteel de club in vorm in de Jupiler League. De Brabanders wonnen de laatste vier wedstrijden en staan zonder puntverlies bovenaan in de derde periode. Een verrassende maar ook typisch Jupiler League ontwikkeling want in de eerste maanden was het tobben met de formatie van trainer Ruud Kaiser. Op 7 september bijvoorbeeld stond FC Den Bosch op de twintigste plaats en lager kon het dus niet. Na een korte opleving met winst op FC Oss en Jong PSV gingen vier wedstrijden achter elkaar verloren en zweefde de ploeg een paar maanden rond de zestiende plek en lager. Op 8 november werd gewonnen bij Helmond Sport en hoewel een week later nog van Almere City werd verloren, tekende de ommekeer zich toen af. Er volgden vier driepunters op rij waardoor de Bosschenaren nu de elfde stek innemen wat één plaats hoger is dan waar FC Emmen zich bevindt.


Net voor de winst op Helmond Sport verloor FC Den Bosch twee maal met forse cijfers: 7-1 bij Sparta en 5-0 van FC Dordrecht. De twaalf tegengoals kwamen op het conto van reservedoelman Simon van Beers die de wegens rood weggestuurde Wesley de Ruiter moest vervangen. De Ruiter is inmiddels weer terug wat wellicht de defensie meer rust heeft gegeven. Opvallender in de laatste maanden is echter de terugkeer van Erik Quekel. De 26-jarige spits scoorde twee seizoenen geleden nog achttien keer voor Helmond Sport maar een jaar later waren dat er slechts vier. Quekel heeft de nodige blessures gehad in de afgelopen jaren en moest bijvoorbeeld het gehele seizoen 2009/10, toen hij nog voor FC Oss speelde, overslaan. Ook dit seizoen speelde hij pas op 15 september zijn eerste wedstrijd maar is sindsdien niet meer weggeweest. Het scoringsprobleem dat FC Den Bosch had lijkt daarmee opgelost te zijn want Erik Quekel heeft inmiddels 11 goals in 14 wedstrijden op zijn naam staan. 

Positief is volgens coach Ruud Kaiser ook het luisteren naar de spelers geweest. ,,Ze hebben een stem gehad in de manier van druk zetten. Verder wordt er een dag voor de wedstrijd intensiever dan voorheen getraind. Ze voelen zich daar prettiger bij.” FC Den Bosch-FC Emmen is de return van de op 17 augustus in Emmen gespeelde ontmoeting die in 0-0 eindigde. FC Den Bosch heeft in eigen huis tot nu toe drie maal verloren: tegen FC Volendam, Achilles ’29 en MVV maar die verliespartijen vielen dus in de slechte fase van de club.