Terug naar overzicht Terug

FC Emmen esports in zee met Bundled


FC Emmen esports gaat tot de zomer van 2021 samenwerken met Bundled. Bundled is een internationale organisatie die de belangen van esporters van wereldklasse vertegenwoordigt en tevens diverse betaalde voetbalorganisaties verder helpt met de sportieve en commerciële ontwikkeling van esports. Toppers als Dani Hagebeuk (Ajax), Jimmy Donkers (Feyenoord) en Flávio de Almeida Brito (Wolverhampton Wanderers) staan allemaal onder contract bij Bundled.


Wereldwijd spelen ongeveer 120 miljoen mensen de FIFA-spellen en de officiële competities trekken veel kijkers. De Nederlandse competitie, de eDivisie, is een samenwerking gestart met het Deense entertainment-productiebedrijf DreamHack om van de eDivisie de grootste, meest spectaculaire, innovatieve en vermakelijke esports-competitie van de wereld te maken, onder andere met € 100.000 aan prijzengeld.

FC Emmen esports heeft vorige week afscheid genomen van Luuk Jans, die vorig seizoen als esporter van FC Emmen een goed seizoen draaide in de eDivisie. Hij haalde de kwartfinale op de PlayStation en werd vijfde in de poule op de Xbox. Hij is vertrokken naar FC Groningen.

Samenwerking met Bundled

FC Emmen esports wordt de kweekvijver van Bundled. FC Emmen zal de beschikking krijgen over twee enorm getalenteerde spelers en gaat met deze spelers de top van de eDivisie aanvallen. Door deze samenwerking hoopt de club haar esports-tak naar een hoger niveau te tillen. De eerste van de twee spelers die FC Emmen gaan vertegenwoordigen in de eDivisie wordt binnenkort bekendgemaakt. Daarnaast is FC Emmen op zoek naar een vlogger uit de regio die alle volgers mee zal nemen in de wereld van esports.

Melvyn Wolthers, directeur Bundled: “Wij voelen ons als noorderlingen zeer vereerd dat we deze constructie met FC Emmen aan kunnen gaan en vooral dat de club haar vertrouwen heeft uitgesproken in onze expertise. Op het echte veld heeft FC Emmen bewezen dat het een mooie kweekvijver is en nu is het aan ons team en onze spelers om dat ook te bewijzen op het digitale speelveld. FC Emmen is een mooie club en laat op deze manier zien dat zij net zoals diverse andere betaalde voetbal organisaties esports omarmen en serieus nemen.”

“Een unieke positie in Nederland”

Marc Timmer, manager marketing & communicatie van FC Emmen: “Wij zijn ontzettend trots dat wij als FC Emmen esports met een kwalitatief sterke en grote internationale partij als Bundled mogen samenwerken. Esports is een zeer snel groeiende sport en mede door de nieuwe opzet van de eDivisie is dit hét moment om aan te haken bij de top. Door de samenwerking met Bundled kunnen wij met talentvolle spelers een rol van betekenis gaan spelen.”

Timmer: “Door een jongen uit de regio als gezicht van FC Emmen esports vast te leggen en met twee talentvolle spelers van Bundled te werken, willen we het imago van FC Emmen doortrekken naar de online wereld van esports om daarmee een enorm bereik te genereren en mee te kunnen op het allerhoogste niveau.”

PERSBERICHT FC Emmen esports in zee met Bundled