Terug naar overzicht Terug

Esporters verslaan Go Ahead Eagles


In speelronde 7 van de KPN eDivisie hebben onze esporters Max Koelemaij en Leroy Miggels met 4-2 gewonnen van Go Ahead Eagles. Beide heren wisten hun wedstrijd met 2-1 te winnen.

Halverwege de eerste helft van de eerste wedstrijd kwam Max op een 1-0 voorsprong. Claudio Marchisio rondde een vroege voorzet van Kyle Walker goed af in de korte hoek. Even later scoorde Marchisio opnieuw, na goed werk van Cristiano Ronaldo en ‘R9’ Ronaldo. Kort na rust zorgde Pelé namens Go Ahead Eagles nog wel voor de aansluitingstreffer, maar daar bleef het bij.

Vervolgens was het de beurt aan Leroy om die 2-1 voorsprong vast te houden. Dat leek lang te lukken, totdat Lúcio na rust uit een corner de 0-1 binnenkopte voor Go Ahead Eagles – en dus was de stand 2-2 over twee wedstrijden en was er werk aan de winkel voor Leroy. Dat deed hij goed, want na een prachtige aanval over de linkerkant rondde Kylian Mbappé af. In de extra tijd maakte Saeed Al-Owairan namens de Emmenaren een einde aan de onzekerheid, hij bepaalde de eindstand van de tweede wedstrijd op 2-1 en dus een 4-2 overwinning over twee duels.

Door de overwinning staan de Drenten vierde in de KPN eDivisie met veertien punten uit zeven wedstrijden. In de tweede periode staan we vijfde, met vier punten uit twee duels. Volgende week spelen Max en Leroy tegen de esporters van Feyenoord.