Terug naar overzicht Terug

Esporters verliezen van Vitesse


In speelronde 15 van de KPN eDivisie heeft FC Emmen Esports over twee wedstrijden met 6-3 verloren van Vitesse. Zowel Max Koelemaij als Leroy Miggels konden hun wedstrijd niet winnend afsluiten.

In de eerste wedstrijd kwam Max na een kwartier op achterstand door een treffer van Ronaldinho. Na rust kwamen we door een rake knal van Ronaldo weer op gelijke hoogte, maar in de blessuretijd viel alsnog de 2-1 van de voet van Kylian Mbappé na een onbedoeld technisch hoogstandje van Ronaldo.

Leroy begon flitsend aan de tweede wedstrijd. Al na twee minuten maakte hij met Kylian Mbappé de openingstreffer. Lang bleef die voorsprong niet op het scorebord staan, want Ronaldo maakte amper vijf minuten later de gelijkmaker. Weer twee minuten later scoorde hij opnieuw en dus stond er al razendsnel 1-2 op het scorebord. Na rust kwam Leroy wel weer op 2-2 via Ronaldo, maar in de slotfase bepaalden Saeed Al-Owairan en later Ronaldo de eindstand op 2-4 in het voordeel van de Arnhemmers – en dus 6-3 over twee wedstrijden.

Door de nederlaag zakken we naar de negende plaats. Volgende week nemen we het op tegen Ajax.