Terug naar overzicht Terug

Esporters spelen gelijk tegen FC Twente


In de vijfde speelronde van de KPN eDivisie heeft FC Emmen Esports over twee wedstrijden met 3-3 gelijkgespeeld tegen FC Twente.

Het was aan Leroy Miggels om de tweeluik te beginnen. Hij opende na een klein kwartier de score door na een harde pass van Yaya Touré goed weg te draaien met zijn spits David Ginola. Na rust ging Leroy vol op zoek naar de 2-0, maar die bleef helaas uit. In de slotfase scoorde FC Twente door vanaf randje zestien in de kruising te schieten en zo eindigde het duel ondanks Drents overwicht in 1-1.

Daarna was het de beurt aan Max Koelemaij. Ook hij opende de score in de eerste helft met David Ginola, na slordig balverlies achterin van FC Twente. Ook voor Max ging het in de slotfase fout; Ronaldo dook op achter de verdediging en rondde een hoge steekpass af: 1-1. Maar al snel sloeg Max terug door na een mooie aanval opnieuw met David Ginola het net te vinden. Daarmee leek de wedstrijd beslist te zijn, maar ook FC Twente wist nogmaals te scoren. Zo eindigde het tweede duel in 2-2 en dus een 3-3 over twee wedstrijden.

FC Emmen Esports staat nu vierde in de competitie met tien punten uit vijf duels, één punt minder dan nummer drie FC Twente. Eerder dit seizoen versloegen onze esporters PSV, sc Heerenveen en NEC. Van Fortuna Sittard werd verloren. Volgende week nemen we het op tegen FC Groningen.