Terug naar overzicht Terug

FC Emmen leent van Inter eSports voor de eDivisie, Team FC Emmen is compleet


FC Emmen heeft komend seizoen een volledig nieuw esports-team. Levy Frederique en Toon Buné zullen namens FC Emmen gaan strijden in de eDivisie. Junior Kabia en Nigel Mosch komen in het rood-wit in actie tijdens de FIFA eClub World Cup.

Alle spelers zijn aangesloten bij onze esports partner Bundled. Marcel Drent ondersteunt de esporters als coach en is erg betrokken bij de maatschappelijke taken omtrent esports.

In de eDivisie strijden de achttien eredivisieclubs, in FIFA 21, virtueel tegen elkaar om de titel. Een team bestaat hier uit twee esporters, waarvan eentje op de PlayStation speelt en de ander op de Xbox. Ook doet FC Emmen mee aan de eClub World Cup waarin gestreden wordt tegen andere clubs over de hele wereld.

Levy Frederique
Levy is voor de volgers van de eDivisie een bekend gezicht, hij speelde eerder al namens Excelsior en FC Groningen in de virtuele eredivisie. Tegenwoordig is hij speler van Inter eSports uit Milaan en huurt FC Emmen hem om uit te komen in de eDivisie, dit gaat hij doen op de Xbox. In de FIFA eClub World Cup speelt hij voor zijn Inter eSports. Levy heeft al op meerdere internationale toernooien gestaan en is een grote naam in de esports-wereld. Vorig jaar strandde hij met FC Groningen in de halve finale van de eDivisie.

Toon Buné
Toon speelt op de PlayStation en wordt gezien als één van de grootste talenten van Nederland. Zijn prestaties liegen er dit seizoen ook niet om: in de belangrijkste graadmeter van het spel, de Weekend League, is hij al drie weken achter elkaar ongeslagen. Hierbij behoorde telkens tot de beste twintig spelers van de wereld. Samen met Levy zal hij dit seizoen Team FC Emmen vertegenwoordigen in de eDivisie.

FIFA eClub World Cup
Junior Kabia en Nigel Mosch gaan op de FIFA eClub World Cup spelen, een internationaal toernooi waarin FC Emmen het opneemt tegen clubs over de hele wereld. Junior en Nigel staan bekend als twee grote talenten en zullen FC Emmen esports proberen internationaal op de kaart te zetten tijdens dit prestigieuze toernooi. Daarnaast zullen zij de reservespelers zijn in de eDivisie.

EasyToys maakt plaats voor Wildlands
De esporters van FC Emmen zullen met Wildlands Adventure Zoo Emmen op hun borst gaan spelen. Deze ruimte is door onze hoofdsponsor EasyToys geschonken aan Wildlands. Deze keuze is gemaakt omdat esports grotendeels een jongere doelgroep aanspreekt.