Terug naar overzicht Terug

Ervaren spits Rocky Rogier Krohne naar FC Emmen


FC Emmen presenteerde vanmiddag aanwinst Rogier Krohne op haar jaarlijkse haringparty te Exloo. De 29 jarige, in Eelde geboren spits, zette eerder vandaag zijn handtekening onder een verbintenis voor seizoen 2016/2017, waarbij FC Emmen ook een optie voor nóg een seizoen heeft bedongen. De 1,93 meter lange Drent keert na 7 seizoenen Duits voetbal terug naar Emmen, in het seizoen 2008/2009 speelde hij ook al in het rood-witte shirt. De huidige arbeidsovereenkomst van Krohne bij Preuβen Münster loopt 30 juni a.s. ten einde, zodat FC Emmen geen transfersom voor de aanvaller hoeft te voldoen.


Jan Korte over het aantrekken van Krohne: “We wilden in de punt van onze aanval nog iemand halen die met ‘Sturm und Drang’ kan voetballen en zo een heel elftal op sleeptouw kan nemen om wedstrijden naar onze hand te kunnen zetten. Ook wilden we ervaring toevoegen aan het elftal én het scorend vermogen uitbreiden. In Rogier hebben we een speler gevonden die al deze kwaliteiten bezit en bovendien hebben we op deze wijze een tweetal spitsen in onze selectie die aan elkaar gewaagd zijn. Rogier Krohne kent de regio en de club cultuur, dus zal ook buiten het veld waardevol zijn. Ik ben er van overtuigd dat we met het spitsenduo Huisman en Krohne onze belofte aan het publiek om aankomend seizoen meer spektakel te bieden gaan inlossen.”

Rogier Krohne: “Enige tijd geleden heeft FC Emmen me gevraagd of ik open zou staan voor een terugkeer naar Emmen. Daarop heb ik eerst geïnformeerd naar de gewenste manier van spelen, en wat voor rol ik daarin zou gaan betekenen. De trainer heeft aangegeven dat hij van mij verwacht de Duitse mentaliteit zoveel mogelijk over te brengen op mijn ploeggenoten, en verder gewoon doelpunten te maken, op de wijze zoals ik dat de afgelopen seizoenen in Duitse dienst heb gedaan. Dat is een opdracht welke ik met plezier ga uitvoeren!”

Rogier Krohne in het shirt van FC Emmen in het seizoen 2008/09.