Enige thuiszege FC Emmen op De Graafschap 16 jaar geleden

Lang geleden dus waaraan natuurlijk ook het feit dat de Achterhoekers regelmatig eredivisie spelen niet vreemd is. Op die tweede oktober 1993 werd het in Emmen 3-0. De door René Notten getrainde formatie kwam al in de derde minuut door Martin Drent op voorsprong en nog voor rust verhoogden Jan de Jonge en Henry Meijerman tot 3-0. Jan Versleijen was trainer van De Graafschap en haalde in tegenstelling tot Emmen wel de nacompetitie.

Roy Stroeve tijdens FC Emmen-De Graafschap op 1 september 2006.

De laatste ontmoeting in Emmen was op 1 september 2006 en toen was De Graafschap met 3-0 aan de winnende hand. FC Emmen had echter bepaald pech. In de tweede minuut miste Sergio van Dijk een strafschop nadat Mourad Mghizrat was gevloerd. Vier minuten later leek Mark Veldmate dan wel de openingsgoal te scoren. Vanuit een moeilijke hoek schoot hij de bal langs doelman Jimmy van Fessem. De assistent-scheidsrechter had echter de bal over de achterlijn gezien waardoor FC Emmen er slechts een hoekschop aan overhield. Dat sloeg echter nergens op want hoe kon Veldmate de bal rechtstreeks in de goal schieten terwijl de bal de achterlijn was gepasseerd!

FC Emmen speelde een goede eerste helft maar liet het er in het tweede deel bij zitten. Joost Volmer, Berry Powel en Jhon van Beukering, alle drie momenteel ook in dienst van De Graafschap, maakten de goals. Van de dertien spelers die destijds voor FC Emmen in het veld kwamen, maakt alleen Roy Stroeve nog deel uit van de huidige selectie. Van de toen door Jan de Jonge gecoachte formatie uit Doetinchem staan er nu nog vijf onder contract.