Terug naar overzicht Terug

Energy van Allio voor Energy4All


Energy4All is een stichting die zich inzet voor mensen/kinderen met een energiestofwisselingsziekte. De ziekte is te klein om interessant te zijn voor de farmaceutische industrie. Voor een geneesmiddelen is men dus afhankelijk van particulier onderzoek. Doel van de stichting is het onder de aandacht brengen van de ziekte en geld inzamelen voor onderzoek.  Allio kinderopvang heeft verdeeld over Overijssel, Drenthe en Gelderland meer dan 110 vestigingen voor verschillende vormen van kinderdagopvang. Op de groepen vraag je je vaak af waar de kinderen de energie vandaan halen. Vandaar het idee om de kinderen hun energie in te laten zetten voor de kinderen van de Stichting. Het enthousiasme onder de deelnemers is erg groot. Allio kinderopvang en Gastouderopvang Nederland is op haar beurt erg blij met de grote mate van blijk van maatschappelijk bewustzijn van de eigen kinderen”.
De samenwerking tussen Energy4All en Allio kinderopvang kwam tot stand middels de productie van het kookboekje Smikkels voor Bikkels. De productiekosten kwamen grotendeels voor rekening van Allio, waardoor de stichting volop kan profiteren van de opbrengst van de verkoop van de kookboekjes. Allio zelf nam bij aanvang direct een order af om alle vaders van de BSO kinderen op Vaderdag te kunnen verrassen met een exemplaar. Voor deze gelegenheid is de titel van het boekje aangepast: “Koken met Papa”. Aansluitend ontstond het idee voor de sponsorloop. Op 15 juni zullen alle kinderen uit de regio Emmen hun uiterste best doen om zoveel mogelijk geld bij elkaar te lopen. Alle kinderen uit Emmen en omgeving zijn die dag welkom in het voetbalstadion van FC Emmen. De voetbalclub stelt het stadion geheel gratis voor dit fantastische initiatief ter beschikking.
Tegelijkertijd lopen de kinderen van de Allio-vestigingen in andere regio’s ook een sponsorloop voor Energy4All. In Arnhem wordt de loop gecombineerd met een spannend Panna voetbaltoernooi. Op 22 juni is het de beurt aan alle kinderen uit de omgeving van Zwolle. Ook FC Zwolle stelt dan het voetbalstadion belangeloos ter beschikking.  Allio kinderopvang rekent op een hoge opkomst en hoopt een flinke bijdrage op te halen om de doelen van Energy4All te ondersteunen.