Terug naar overzicht Terug

Voorbeschouwing FC Emmen – FC Volendam


Wat hebben we ernaar uitgekeken! Eindelijk mogen we weer met een vol stadion spelen. En dat uitgerekend in de topper tegen FC Volendam, een onderlinge strijd tussen de nummers een en twee van de competitie. We blikken vooruit op de wedstrijd, samen met hoofdtrainer Dick Lukkien en middenvelder Jari Vlak.

Beter spel dan Almere-uit
FC Emmen won zes van zijn vorige zeven competitieduels. De enige keer dat er niet werd gewonnen was vorige week, op bezoek bij Almere City. Die wedstrijd eindigde in een ietwat teleurstellende 0-0. Lukkien: “Ten opzichte van vorige week moet het spel absoluut beter. We zullen nauwkeuriger en sneller moeten zijn.”

Toch is er geen reden voor paniek. “Je hebt altijd wedstrijden erbij waarin het wat lastiger gaat. De kwaliteit aan de bal was er veel minder dan anders en dus moet je ervoor zorgen dat je je verdedigende werk op orde hebt. Ik denk dat we dat wel goed hebben gedaan en dat geeft vertrouwen”, aldus de oefenmeester.

Lukkien kan morgen weer beschikken over Reda Kharchouch en Lorenzo Burnet. Kharchouch was vorige week afwezig omdat hij corona had, Burnet keert terug van een blessure. Teun Bijleveld, Lentini Caciano en Peet Bijen ontbreken wel.

FC Volendam
Volendam is wat de ranglijst betreft de enige ploeg waarin FC Emmen zijn meerdere moet erkennen. Lukkien: “Ik verwacht een topwedstrijd met twee goede ploegen tegenover elkaar. Ik heb er zin in en ben benieuwd hoe de krachtsverhoudingen liggen. Zij hebben sinds augustus al niet meer verloren en bovendien de meeste goals gemaakt. Met Robert Mühren hebben ze een speler in huis die er al twintig in heeft liggen.”

De Emmenaren beschikken juist over de beste defensie van de competitie. Tot nu toe werden er slechts zestien tegentreffers geïncasseerd, minimaal elf (!) minder dan iedere andere ploeg (FC Volendam heeft dertig tegentreffers).

“Er wacht ons een mooie uitdaging”, gaat Lukkien verder. “Met een vol stadion gaan we ervoor zorgen dat er een swingende en kolkende Oude Meerdijk ontstaat.”

De trainer voegt daaraan toe: “Volendam wil vooruit voetballen, net als wij. Dan krijg je over het algemeen ruimte op het veld. We krijgen te maken met twee ploegen die een hoge spelintensiteit en kwaliteit aan de bal hebben. Ik schat zo in dat het een vermakelijke pot wordt.”

Naast Mühren en creatieve middenvelder Boy Deul (die van 2014 tot 2016 nog bij FC Emmen speelde) is het ook letten op Daryl van Mieghem. De vleugelaanvaller was namelijk in zijn laatste twee competitiewedstrijden met FC Emmen trefzeker. Ook onze aanvoerder Jeroen Veldmate scoorde tweemaal in dit affiche. FC Volendam is de enige tegenstander tegen wie de verdediger namens de Drentse formatie vaker dan één keer scoorde.

Speciale wedstrijd voor Jari Vlak
Voor Jari Vlak is deze ontmoeting een weerzien met veel oude bekenden. Hij speelde tweeënhalf seizoen voor FC Volendam en is er geboren en getogen. Bovendien is zijn broertje Dion reservekeeper bij ‘het andere Oranje’. Vlak: “We hebben nog een groepsapp met veel jongens. Als ik in Volendam ben doe ik regelmatig een bakkie met ze. Mijn familie komt met twintig man sterk kijken. En ook in het uitvak zitten veel vrienden van me, dus dat is heel leuk. Ik heb mijn broertje al even over de wedstrijd gesproken. Wat betreft hun tactiek laat hij helaas nog weinig los”, zegt hij met een knipoog.

Hij volgt de prestaties van de Volendamse formatie dan ook nog steeds: “Volendam doet het heel goed, ze hebben al heel lang niet meer verloren. Zij scoren wat makkelijker dan wij. Maar ik vind hun spel over het algemeen wel wat minder dan dat van ons.”

En mocht Vlak scoren tegen FC Volendam, wat doet hij dan? “Dan juich ik, natuurlijk!”

Historie
In de recentere geschiedenis hebben de Emmenaren meer overwicht; negen van de laatste twaalf duels in alle competities (zowel uit als thuis) werden gewonnen. Bovendien wist Emmen in iedere wedstrijd te scoren, gemiddeld 2,7 keer per wedstrijd.

Als FC Emmen morgen weer niet verliest, kan het bovendien voor het eerst sinds oktober 2017 in acht eerste divisie-duels op rij ongeslagen blijven.

Tickets nog verkrijgbaar
We kijken uit naar een interessante en hopelijk zeer aantrekkelijke wedstrijd! Steun jij de ploeg in deze kraker? Scoor dan nog snel je ticket in de vrije verkoop via www.fcemmen.nl/tickets!

FC Emmen – FC Volendam
Vrijdag 18 februari 2022, 20.00 uur
De Oude Meerdijk
Scheidsrechter: Van de Graaf