Terug naar overzicht Terug

Voorbeschouwing FC Emmen – Jong FC Utrecht


FC Emmen staat aan de vooravond van een belangrijke competitiewedstrijd tegen Jong FC Utrecht. Afgelopen maandag wonnen we met 1-3 van Jong PSV en dus verstevigde de ploeg daarmee de tweede plaats in de Keuken Kampioen Divisie. Een week daarvoor ging in eigen huis de wedstrijd tegen Helmond Sport met 1-2 verloren. Zo bleek het voor FC Emmen een week te zijn met twee gezichten. We blikken vooruit op de komende wedstrijd, samen met hoofdtrainer Dick Lukkien.

Tegen Jong PSV goed gereageerd na achterstand
In die wedstrijd tegen Jong PSV kwam FC Emmen, net als tegen Jong Ajax en Helmond Sport, nog voor rust op een 0-1 achterstand. Een strakke voorzet vanaf de rechterkant werd binnengetikt door Simon Colyn. Lukkien: “We wisten van tevoren natuurlijk dat Jong PSV een goede ploeg heeft en dus ook dat je het lastig krijgt als je ze speelruimte geeft. Dat bleek ook in het eerste kwartier. We hebben na dat tegendoelpunt goed gereageerd. Misschien kwamen we een beetje gelukkig op gelijke hoogte dankzij de voorzet van Veendorp, maar we hadden de controle en zijn iets anders gaan spelen. Toen was het eigenlijk wachten op meer doelpunten van onze kant en die vielen ook.”

Lukkien is dus tevreden en vindt dat zijn ploeg zich ten opzichte van de wedstrijd daarvoor, tegen Helmond Sport, heeft herpakt. Hij vervolgt: “Als je een tik krijgt moet je altijd reageren, want die nederlaag is wel even een klap geweest. Dan gaat het erom dat je de volgende wedstrijd wint. Dat hebben we gedaan en ook op een redelijk overtuigende manier.”

Nog tien finales
Het belang van de eerstvolgende wedstrijd staat als een paal boven water, zo weet ook onze oefenmeester. Directe concurrenten FC Volendam en Excelsior spelen namelijk tegen elkaar, waarbij een van beide ploegen dus sowieso punten laat liggen en FC Emmen daardoor bij winst goede zaken kan doen. Volgens Lukkien moet de focus echter altijd bij de eigen prestatie liggen: “Los daarvan spelen we in mijn ogen nog tien finales. Het is wellicht een cliché, maar zo is het wel. Uiteraard kunnen we een slag slaan, maar dat is vanaf nu elke week het geval. Wij moeten onze eigen job blijven doen en zien wat dat oplevert. We staan er goed voor, maar dat zegt niets. Het is nog een heel eind.”

Jong FC Utrecht wisselvallig
Jong FC Utrecht zal er echter alles aan gaan doen om FC Emmen van de winst te weerhouden. Sterker nog, Emmen won in de – weliswaar slechts twee – eerdere thuisontmoetingen nog nooit van de Domstedelingen: 0-0 en 0-3. Uit heeft het meer succes. In oktober wonnen we met 0-1 dankzij een doelpunt van Miguel Araujo.

Op Jong FC Utrecht valt eigenlijk nauwelijks een pijl te trekken. De resultaten van de ploeg zijn zeer wisselvallig. We sommen op: vijf nederlagen op rij, twee keer winst en een reeks van drie (recente) nederlagen. Lukkien beaamt dat: “Ze zijn wisselvallig in de uitslagen, maar wel in een stijgende lijn. Het is een bedrijvig en goed georganiseerde ploeg, vergelijkbaar met hoe ze in de eerste wedstrijd tegen ons speelden.”

Mogelijke mijlpaal voor Jari Vlak
FC Emmen is dus op zijn hoede. Peet Bijen, Teun Bijleveld, Mart Lieder en Lentini Caciano ontbreken. Voor Jeff Hardeveld is FC Emmen – Jong FC Utrecht sowieso een speciale wedstrijd. Hij speelde tussen 2014 en 2017 namelijk voor FC Utrecht, waaronder ook een aantal wedstrijden in het beloftenelftal. Jari Vlak kan bovendien een mooie mijlpaal bereiken. Wanneer hij tegen Jong FC Utrecht minuten maakt, speelt hij namelijk zijn honderdste wedstrijd in de Keuken Kampioen Divisie.

We gaan er natuurlijk samen weer voor zorgen dat er een geweldige sfeer ontstaat in een volle De Oude Meerdijk, want we kunnen weer #SamenTerug! Zo steunen we onze jongens op jacht naar de drie punten.

FC Emmen – Jong FC Utrecht
Vrijdag 11 maart, 20.00 uur
De Oude Meerdijk
Scheidsrechter: Dieperink