Terug naar overzicht Terug

Emmer jeugd gaat door met winnen


Heerenveen/Emmen C2-SC Enschede C1 3-1
Het was een moeizame overwinning voor de Emmenaren tegen een taai SC Enschede. Het begin was wel in orde want al in de achtste minuut liet Sander Boer de 1-0 aantekenen. Er ging een door Tom Heerkes onderschepte uittrap van de doelman van de gasten aan vooraf en hij speelde meteen door op Boer. Daarna kreeg o.a. Stefan Kikkert nog mogelijkheden maar was niet egoïstisch genoeg bij de afwerking. Na de 1-0 ruststand werd in het tweede bedrijf duidelijk dat de  gasten zich niet bij een nederlaag neerlegden. FC Emmen liet zich de kaas van het brood eten en kwam niet meer aan voetballen toe. De 2-0 van Tom Heerkes in de 39e minuut viel eigenlijk uit het niets en gaf de verhouding ook niet weer. De Enschedese formatie bleef door gaan en kreeg in de 57e minuut loon naar werken door de achterstand tot 2-1 terug te brengen. De thuisploeg leek nog een lastige slotfase tegemoet te gaan maar vijf minuten voor het einde verhoogde Bjorn Berends de voorsprong tot 3-1. Opnieuw een treffer die als het ware uit de lucht kwam vallen. De wedstrijd rustig uitspelen was er vervolgens ook niet bij omdat de scheidsrechter bij elke kleine onderbreking zijn stopwatch had ingedrukt en liefst twaalf minuten liet naspelen. Maar de Emmenaren slaagden er in de moeizaam verworven 3-1 voorsprong over de streep te brengen.
Heerenveen/Emmen C2: Schrik; Arends, Graver, Komduur, Baas, Leon Berends, Nijkamp (55. Kroeze), Heerkes, Boer (55. Zeilstra), Kikkert (60. Hensens), Bjorn Berends.

LSC D1-Heerenveen/Emmen D2 0-3
De Emmer formatie ging in Sneek voortvarend van start. De kansen waren er ook om met een geruststellende voorsprong de pauze in te gaan. Thyrann Lambers, die tot twee maal toe alleen op de keeper mocht af gaan, en Rogier Luiken profiteerden echter niet van de geboden ruimte. Pas vijf minuten voor de rust viel de 0-1 en kwam op naam van Levon van Dijk die met een schot vanaf een meter of twintig succesvol was: 0-1. FC Emmen moest het overigens na tien minuten zonder Jochem Scholten doen die geblesseerd naar de kant moest. Omdat LSC er alleen maar vanuit ging de nederlaag binnen aanvaardbare grenzen te houden was er moeilijk door komen aan voor de Emmer aanvallers. LSC kreeg eigenlijk slechts een serieuze mogelijkheid en dat was een kwartier voor tijd. FC Emmen scoorde ondanks de zeer defensieve houding van LSC toch nog twee keer. Emiel Bijlsma werkte een voorzet van Jan Scholten keurig af en Jordy Gierveld bepaalde de eindstand na een steekpassje van Rogier Luiken de eindscore op 0-3.
Heerenveen/Emmen D2: Beugelink (40. Schepers); Fokke (40. Muusse), Levon van Dijk, Bos, Harms (45. Timmer), Luiken, Bijlsma (40. Spang), Lambers (40. Hoogeveen), Jan Scholten (40. Gierveld), Jochem Scholten (10. Scheper), Roelof van Dijk (40. Hindriks).