Emmer en Groninger beloften in evenwicht

Het combinatieteam van FC Emmen en Jong FC Groningen hebben elkaar in evenwicht gehouden. Het werd in de JENS Vesting 1-1 nadat de eerste helft met een dubbelblanke stand was afgesloten.

Bij FC Emmen kon de terugkeer van verdediger Gaby Jalllo worden gevierd die voor het eerst weer speelde na zijn in Venlo opgelopen blessure. Hij speelde alleen in de eerste helft. Verder maakte Niek Vossebelt zijn inofficiële debuut voor FC Emmen. De voormalige Willem ll’er kwam ruim een uur in actie. Hij is nog niet speelgerechtigd voor de competitie maar de club hoopt deze week de formaliteiten af te ronden.  Verder werden er in het verloop van de wedstrijd zeven A-junioren ingezet.

Matthijs Hensens (tweede van links) met rechts naast hem Niek Vossebelt.

Soufiane Laghmouchi probeert Jim de Leeuw uit te spelen.

Niek Vossebelt arm-in-arm met een Groninger.

Een koppoging van Aladji Barrie (Foto’s: Bennie Wolbers).

Ruim een uur lang bleef de wedstrijd doelpuntloos waarbij in de eerste helft in fasen Jong FC Groningen wel het betere ploegverband toonde, maar weinig echte scoringskansen creëerde. Dat deed ook de FC Emmen combinatie niet hoewel Soufiane Laghmouchi er in de vierde minuut dicht bij was na goed samenspel met Niek Vossebelt. Het schot van Laghmouchi werd echter door doelman Jeroen Gries tot hoekschop verwerkt. Kort voor de pauze kreeg aan de andere kant Dino Islamovic een goede mogelijkheid maar schoot voorlangs.

De eerste doelrijpe mogelijkheid na de hervatting kwam weer op naam van Soufiane Laghmouchi maar die zag zijn schot net over de kruising verdwijnen. Een minuut later ontsnapte FC Emmen toen voor FC Groningen Arjen Hagenauw de staander raakte. Na ruim een uur spelen viel de openingstreffer in het voordeel van de Groningers. De Emmer sluitpost Stefan van der Lei was kansloos op een diagonaal schot van verdediger Desevio Payne. Het ondertussen zeer jonge FC Emmen bleef echter goed partij bieden er kreeg vier minuten voor het einde de beloning in de vorm van de gelijkmaker. Dave Padding haalde vanaf een meter of tien de trekker over: 1-1.
FC Emmen-Jong FC Groningen 1-1. 67. Payne 0-1, 86. Padding 1-1. Toeschouwers: 200.
FC Emmen: Van der Lei; Grevink (28. Raza), De Groot (64. Reinders), Boekholt (46. Komduur), Jallo (46. Kavak), Mannes, Vossebelt (64. Mulder), Gall (46. Nijkamp), Barrie, Hensens (64. Padding), Laghmouchi.