Emmer D-jeugd verliest in Groningen

Ondanks het verlies kunnen de Emmenaren terugblikken op een goede wedstrijd. En zou in de eerste helft een ten onrechte wegens buitenspel af gevlagde goal niet zijn geannuleerd, had er wellicht meer ingezeten. De Groningers hadden wel de beste start en kwamen in de tiende minuut met een prima uitgespeelde goal op 1-0. Vijf minuten later dacht Roelof van Dijk de gelijkmaker te scoren maar dat feest ging dus niet door. De 1-1 kwam er echter toch want kort na het voorval bouwden de Emmenaren een goede aanval op en Bram Komduur rondde die vanaf een meter of twintig keurig af: 1-1. Na rust was er geen sprake van een groot krachtverschil maar matig uitverdedigen zorgde er wel voor dat de thuisploeg op 2-1 kon komen. In plaats van de bal resoluut weg te knallen werd geprobeerd het probleem voetballend op te lossen en dat liep niet goed af. In de voorlaatste minuut viel nog de derde Groninger treffer.
FC Emmen/SC Heerenveen D1: Beugeling (45. Sinot); Jan Scholten (40. Fokke), Luiken, Uineken, Harms (35. Drenth), Sannefikkah (35. Jochem Scholten), Roelof van Dijk, Levon van Diojk (50. Jongbloed), Hensens, Komduur (45. Spang), Lambers (50. Van der Weide).