Emmer D-jeugd overklast SML: 8-0

Na afgelopen woensdag de competitie te zijn gestart met een eervolle 4-3 nederlaag bij FC Twente D1 (doelpunten: Thom Scheper, Twan Berends en Maxim Muusse) behaalden de Emmenaren de eerste overwinning tegen een in de eerste helft nog stug SML maar in de tweede helft kansloze formatie uit Arnhem. De wedstrijd begon voorspoedig voor de thuisploeg want al na een halve minuut spelen opende Twan Berends de score. De 1-0 voorsprong bleef echter bijna een half uur staan ondanks goede kansen voor nogmaals Twan Berends en Dami Gerding. De eerste helft duurde maar liefst een kwartier langer dan de gebruikelijke dertig minuten omdat SML fysiek een zwakke indruk maakte. Er lagen voortdurend geblesseerde en huilende Arnhemmers op de grasmat zonder dat er sprake van hard spel was. Zo kon het gebeuren dat de 2-0 en 3-0 van Jordy Gierveld in de 36e en 42e minuut van de eerste helft vielen. Drie minuten na de hervatting verhoogde Kjelt Engbers uit een strafschop tot 4-0 en vervolgens hadden de Emmenaren de mogelijkheid om in de dubbele cijfers te geraken. De teller bleef echter na treffers achtereenvolgens van Twan Berends, Maxim Muusse, Ronald Gerdes en Thom Scheper op 8-0 steken.
Heerenveen/Emmen D2: Roy Schepers; Kain Hoogeveen, Remco Bos, Kjelt Engbers, Bonne Timmer, Maxim Muusse, Dami Gerding, Lorenzo Hindriks, Twan Berends, Jordy Gierveld. In de tweede helft werden ingezet: Aron Timmerman, Thijs Oosting, Tom Seubers, Ruben Roosken, Jaell van der Meulen, Ronald Zwaagstra en Ronald Gerdes.

Assist gever Dami Gerding (7) en Jordy Gierveld vieren de 2-0.

Kjelt Engbers haalt uit.

Dami Gerding snelt langs zijn tegenstander.

Thom Scheper aan de bal.

NEC/Oss C1-Heerenveen/Emmen C2 6-0
,,De eerste helft hebben we heel aardig gespeeld. We kregen via Matthijs Hensens drie grote kansen om te scoren. Door twee onnodige fouten in de opbouw, kwam NEC/Oss vanuit de omschakeling twee keer tot scoren. Wij hadden veel moeite met de snelle buitenspelers van NEC/Oss. De tweede helft hebben we geprobeerd om sneller druk te zetten op de bal, met als risico dat we achterin meer ruimte weg moesten geven. Uiteindelijk werd het nog 6-0. Voetballen was het soms heel behoorlijk, fysiek komen we tekort, maar dat komt nog wel”, aldus coach Brugt Bergsma.
Heerenveen/Emmen C2: Frank Schilstra, Merik van Sliedrecht (65. Frank Fokke), Rogier Luiken, Daniel Sanafikhah, Levon van Dijk, Alex Blekkink, Jochem Scholten (60. Thyran Lambers), Stan Kroeze (60. Emiel Bijlsma),  Matthijs Hensens (36. Jan Scholten), Roelof van Dijk, Thijs Uineken (45. Leon Harms).

vv Emmen B1-AFC B1 1-0 (doelpunt: Patrick Eberhard)