Terug naar overzicht Terug

Emmen zet zegereeks voort tegen Oss


FC Emmen heeft TOP Oss in eigen huis met 3-1 verslagen. Daarmee zetten de Emmenaren een zegereeks van zes wedstrijden neer, iets wat sinds september 2002 niet lukte.

Hoewel het stadion voor slechts ⅓ gevuld mocht zijn, zorgden de aanwezige supporters voor een geweldige sfeer. Daardoor voelde het alsof het volle bak was in Emmen.

De eerste kans van de wedstrijd was voor de bezoekers uit Oss. Rick Stuy van den Herik waagde een poging vanaf randje zestien, maar zijn schot werd gekeerd door Michael Brouwer.

Daarna was het grotendeels eenrichtingsverkeer. De Emmenaren gingen, gesteund door het publiek, op zoek naar de openingstreffer. Jasin Assehnoun leek al gauw te profiteren van een misverstand in de Brabantse defensie, maar zijn schot werd nog net op tijd geblokt.

Na een klein half uur lag de bal voor het eerst in het net. Jeroen Veldmate kopte een hoekschop van Peter van Ooijen richting de net op tijd uit Peru teruggekeerde Miguel Araujo, die rustig afrondde. Dat kon ook, omdat scheidsrechter Robin Hensgens al gefloten had wegens een overtreding van Veldmate.

Zo bleef het lang 0-0 voor rust, ook omdat pogingen van Oussama El Azzouzi, Van Ooijen en basisdebutant Ole Romeny geen goal opleverde. Aan de andere kant moest Brouwer nog ingrijpen bij een lage voorzet vanaf de linkerkant.

Op slag van rust viel de openingstreffer dan alsnog. Assehnoun gaf voor vanaf de linkerkant en via de kluts kon Jari Vlak via de benen van doelman Norbert Alblas afronden: 1-0. Het gejuich op de tribunes was een kippenvelmoment.

Emmen zet door
Na rust verdween de voorsprong al snel. Een lage voorzet vanaf de rechterkant belandde bij de tweede paal bij de vrijstaande Jearl Margaritha en de oud-Emmenaar verschalkte Brouwer, die zo na vier wedstrijden voor het eerst een tegentreffer te verwerken kreeg.

Het duurde een kwartiertje totdat de Drenten opnieuw de leiding namen. Op randje zestien maakte Jeff Hardeveld een fantastische sliding, waarmee hij Reda Kharchouch in stelling bracht. Die schoot via de binnenkant van de paal de 2-1 binnen en dus moest TOP Oss, dat kort daarvoor nog veel tijdwinst probeerde te boeken, in de achtervolging.

In de slotfase zette FC Emmen nog maar eens aan. Zo kopte invaller Mart Lieder over uit een voorzet van Arnaud Luzayadio, die de geblesseerd geraakte Araujo verving. Kort daarna was het wél raak. El Azzouzi kopte knap raak uit een hoekschop van Toufiqui: 3-1.

Maar de ploeg van Dick Lukkien was nog niet tevreden en ging op zoek naar de vierde treffer. Zo waren Lieder en Hardeveld nog dichtbij, maar tot tweemaal toe zat doelman Alblas in de weg. Zo bleef het bij 3-1 op De Oude Meerdijk.

Door de driepunter blijft FC Emmen tweede in de competitie en koploper van de derde periode met vijftien punten uit vijf duels. Volgende week gaat de Drentse formatie op bezoek bij Almere City, dat vrijdagavond met 2-2 gelijkspeelde tegen FC Dordrecht.

FC Emmen – TOP Oss: 3-1
45. Vlak 1-0
50. Margaritha 1-1
66. Kharchouch 2-1
84. El Azzouzi 3-1

FC Emmen: Brouwer; Veendorp, Araujo (72. Luzayadio), Veldmate, Hardeveld; Vlak, El Azzouzi; Romeny (80. Mendes), Van Ooijen (80. Toufiqui), Assehnoun; Kharchouch (72. Lieder).

TOP Oss: Alblas; Pata, Piqué, Lammers, Fleuren (77. Leliendal); Kaak (85. Margaret), Stuy van den Herik; Sanches, Mathieu, Margaritha; Tejan.

Statistieken:
Schoten: 16-6
Schoten op doel: 6-3
Balbezit: 68-32
Corners: 6-3